Zhengzhou Open: Ανατροπή και τίτλος για την Ζενγκ (vids)

Η Κινγέν Ζενγκ άφησε πίσω της το χαμένο 1ο set από την Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα και με 2-6, 6-2, 6-4 μετά από 2,5 ώρες κατέκτησε τον τίτλο στο Zhengzhou Open, ο οποίος είναι ο 2ος μέσα στη φετινή χρονιά μετά από το Palermo Open τον περασμένο Ιούλιο σε συνολικά 3 τελικούς. 

QUEEN QINWEN

Qinwen Zheng defeats Krejcikova 2-6, 6-2, 6-4 for her biggest career title in Zhengzhou!#ZhengzhouOpenoo pic.twitter.com/EQSirMRALy

wta (@WTA) October 15, 2023

Η Κινέζα και Νο24 του κόσμου τελείωσε τον τελικό με 10 άσους (5 διπλά λάθη), κερδίζοντας το 73% των πόντων πίσω από το πρώτο service (33/45), ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 4 από τις συνολικά 9 ευκαιρίες για break. 

Η Ζενγκ ξεκίνησε αρκετά επιθετικά στον τελικό κερδίζοντας τα πρώτα 2 games (2-0) βρίσκοντας break με το “καλημέρα” (1-0), ωστόσο η απάντηση της Κρεϊτσίκοβα ήταν επιβλητική με την Τσέχα να κατακτά τα επόμενα 6 games και με 6-2 να φτάνει στο 1-0. 

Στο 2ο set η Ζενγκ βελτίωσε κατακόρυφα το service της κερδίζοντας το 87% των πόντων από το πρώτο service (13/15) την ίδια ώρα που η Κρεϊτσίκοβα δεν μπορούσε να περάσει πρώτο service τελειώνοντας το set με μόλις 20%! 

Η Κινέζα, όπως και στο 1ο set έτσι και στο 2ο ξεκίνησε με break (1-0) παίρνοντας και πάλι προβάδισμα με 2-0, αυτή τη φορά όμως όχι μόνο κατάφερε να κρατήσει το πλεονέκτημα, αλλά στη συνέχεια με νέο break έκανε το 5-2 για να κλείσει το set στο service της ισοφαρίζοντας σε 1-1. 

Το decider set του τελικού ήταν και το πιο ανταγωνιστικό με την Ζενγκ πάντως να ξεκινάει με break για 3ο σερί set (1-0), με την Κρεϊτσίκοβα όμως να κάνει το break-back κάνοντας το 1-1. Από εκεί και πέρα οι δύο φιναλίστ είχαν από ένα μεγάλο hold, με το set να γίνεται 3-3. 

Η Ζενγκ βρήκε νέο break παίρνοντας προβάδισμα με 4-3, αλλά και πάλι η Κρεϊτσίκοβα πήρε πίσω άμεσα το χαμένο της service κάνοντας το 4-4. Το τέλος άνηκε στην Ζενγκ που με ένα break και ένα εύκολο hold έκλεισε το ματς κατακτώντας τον 1ο τίτλο WTA 500 στην καριέρα της. 

Εκτός από τον τίτλο η 21χρονη Κινέζα θα κάνει και career high από την Δευτέρα καθώς θα ανέβει στο Νο19 του κόσμου μπαίνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Top-20. 

ZHENGZHOU OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (+5h)

The post Zhengzhou Open: Ανατροπή και τίτλος για την Ζενγκ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα