Αφού είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής – VIDEO

Ανέκαμψε ο Θρυλικός Ράφαελ Ναδάλ μετά την ήττα από τον Γκοφάν την Παρασκευή και έστειλε την Ισπανία στον τελικό του ATP Cup

Μετά την κατάκτηση του 6ου Davis Cup της ιστορίας της, η Ισπανία βρίσκεται σε έναν ακόμη τελικό πρωταθλήματος Εθνικών ομάδων.

Λίγο μετά τη σπουδαία νίκη του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκουτ επί του Νικ Κύργιου, ο Ράφαελ Ναδάλ με μια μεγάλη ανατροπή επί του Άλεξ ντε Μινόρ, σφράγισε το 2ο εισιτήριο για τον τελικό του ATP

Cup, εκεί όπου περίμενε η παρέα του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο 33χρονος Ισπανός, παρά το χλιαρό ξεκίνημα στο ματς, ανέβασε στροφές στη συνέχεια και με 4-6, 7-5, 6-1 επί του Αυστραλού, έδωσε τη δεύτερη πολυπόθητη νίκη στην πατρίδα του, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το τελευταίο ματς του διπλού απέναντι στους γηπεδούχους.

Tην Κυριακή στις 09:30GR η εκκίνηση του σπουδαίου τελικού, με τον πρώτο αγώνα μεταξύ των Λάγιοβιτς-Μπαουτίστα Αγκουτ ενώ θα ακολουθήσει η ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ Ναδάλ-Τζόκοβιτς!

Next Stop: Final @RafaelNadal overcomes De Minaur 4-6 7-5 6-1 to give Spain a shot at the #ATPCup title! pic.twitter.com/L0tD7EFh4A

Tennis TV (@TennisTV) January 11, 2020

Ο Άλεξ ντε Μινόρ ξεκίνησε εξαιρετικά το παιχνίδι, σε αντίθεση με τον Ναδάλ που φάνηκε επηρεασμένος από τη χθεσινή ήττα και τη συνολικότερη κούραση.

Ο Αυστραλός, Νο18 της παγκόσμιας κατάταξης, έπαιξε επιθετικά και είχε τις πρωτοβουλίες των κινήσεων στην κατάμεστη Ken Rosewal Arena του Σίδνεϊ ενώ είχε και το κοινό στο πλευρό του που τον στήριζε πολύ.

Χάρη στο break που πέτυχε στο εναρκτήριο game του αγώνα (1-0), ο ντε Μινόρ κατέκτησε με 6-4 το εναρκτήριο σετ, βάζοντας ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης την Αυστραλία, μετά την καθαρή ήττα προηγουμένως του Κύργιου απ’τον Μπαουτίστα Αγκουτ.

When you’re on, you’re on

Take a bow, @alexdeminaur #ATPCup | #AUSESP pic.twitter.com/zy3UqxElm8

— ATPCup (@ATPCup) January 11, 2020

Το 2ο σετ ήταν πιο αμφίρροπο, με τον Ναδάλ να ανεβάζει στροφές και να εντείνει την πίεση στο αντίπαλο court, με πιο σταθερό σερβίς και περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες.

Η πίεση του Ισπανού απέφερε καρπούς προς το τέλος του σετ, όταν δεν επέτρεψε στον ντε Μινόρ να σερβίρει για το tie break, στο 5-6, με τον Ναδάλ να στέλνει το ματς στο καθοριστικό σετ.

Με τον Ράφα να έχει πάρει τα πάνω του και τον ντε Μινόρ να μην εμπνέει την ίδια εμπιστοσύνη όπως στο 1ο σετ, το 3ο σετ εξελίχθηκε σε έναν εντυπωσιακό μονόλογο του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο όπου με δύο συνεχόμενα breaks έφτασε στο 4-0 και με τη συμπλήρωση 2 ωρών και 15 λεπτών αγώνα, σφράγισε την πολύτιμη νίκη και την πρόκριση της Ισπανίας σε έναν ακόμη μεγάλο τελικό.

“Ο Άλεξ έπαιξε σε υψηλό επίπεδο. Στο ξεκίνημα, τα δικά μου επίπεδα ενέργειας ήταν λίγο πιο χαμηλά απ’το συνηθισμένο. Είχα πολύ δύσκολο ματς χθες. Θα προσπαθήσω να είμαι έτοιμος για τον τελικό αύριο. Θα είναι σούπερ δύσκολο το ματς με τον Νόβακ, έχει εξαιρετικά αποτελέσματα εδώ. Θα δούμε τι θα γίνει” είπε ο Ναδάλ αμέσως μετά.

How do you feel @RafaelNadal about taking on #TeamSerbia in the inaugural #ATPCup Final? pic.twitter.com/y0HuUIKS1h

— ATPCup (@ATPCup) January 11, 2020


FINAL 8 DRAW | GROUP STANDINGS | SCHEDULE | SCORES | VIDEOS

The post Αφού είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα