Αλκαράθ, Σίνερ και Μεντβέντεφ απευθείας στη Μελβούρνη

Τρία μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου τένις που συγκαταλέγονται στα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Australian Open, έχουν επιλέξει να μην αγωνιστούν σε τουρνουά προετοιμασίας ενόψει του πρώτου Grand Slam της νέας σεζόν.

Ο λόγος για τους Κάρλος Αλκαράθ, Ντανίλ Μεντβέντεφ και Γιάνικ Σίνερ που προτίμησαν να επεκτείνουν την περίοδο προετοιμασίας και να πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους στη νέα

χρονιά, απευθείας στη Μελβούρνη.

Oι τρεις τους, θα προσπαθήσουν να βάλουν φρένο στην σπουδαία παράδοση που έχει ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο Major της Αυστραλίας, με τον Σέρβο να είναι το φαβορί για τον 11ο τίτλο του στο νησί και 25ο συνολικά Grand Slam στην καριέρα του.

Ο Νόλε, θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του τη νέα χρονιά, παίρνοντας μέρος στο United Cup (29/12) με την ομάδα της Σερβίας, ωστοσο Αλκαράθ, Μεντβέντεφ και Σίνερ έχουν διαφορετικά σχέδια πριν την έναρξη του πρώτου Grand Slam.

Ο Κάρλος Αλκαράθ που απουσίαζε από το Australian Open 2023 λόγω τραυματισμού, επέλεξε να ακολουθήσει ένα εντατικό πρόγραμμα 5 εβδομάδων, με πολύ γυμναστήριο και τένις ενώ δεν αποκλείεται να πάρει κάποιους αγώνες στα πόδια του, στο Kooyong Classic, την ακριβώς προηγούμενη εβδομάδα από το Australian Open. Άλλωστε, έχει ανακοινωθεί και ένα σπουδαίο φιλικό στις 27 Δεκεμβρίου ανάμεσα στον Ισπανό και τον Τζόκοβιτς, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν θα έχει στην Αυστραλία τον προπονητή του, Χουάν Κάρλος Φερέρο που δεν μπορεί να ταξιδέψει λόγω επέμβασης στο γόνατο.

Ένας από τους πιο φορμαρισμένους τενίστες στο κλείσιμο της χρονιάς, ο Γιάνικ Σίνερ, επίσης δεν θα παίξει σε κάποιο warmup τουρνουά πριν τη Μελβούρνη. Ο 22χρονος Ιταλός, Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, έχει δηλώσει συμμετοχή με τους Ρούνε, Βαβρίνκα, Μάρει και Ρουντ στο Kooyong Classic που θα είναι το μοναδικό event πριν τη συμμετοχή του στο Australian Open.

Στο Australian Open 2023, ο Σίνερ έφτασε μέχρι τους “16” του θεσμού, γνωρίζοντας την ήττα στα 5 σετ από τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Τέλος, ούτε το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντανίλ Μεντβέντεφ θα δώσει το παρόν σε κάποιο τουρνουά προετοιμασίας, επιλέγοντας να πάει στη Μελβούρνη χωρίς επίσημο αγώνα.

Ο δύο φορές φιναλίστ του Australian Open (2021, 2022), όπως είχε δηλώσει μετά το τέλος της χρονιάς του στο Τορίνο, προτιμάει να ξεκουραστεί πριν ταξιδέψει στην Αυστραλία.

“Αυτή τη χρονιά, θα πάω σε νησιά με τη γυναίκα μου. Είναι η πρώτη φορά εδώ και 4-5 χρόνια. Θα παίξω απευθείας στο Australian Open. Θα προσπαθήσω να πάω ξεκούραστος με μεγαλύτερη off-season απ’ότι συνήθως. Είναι κάτι καινούργιο για μένα. Θα δούμε πως θα πάει” είχε πει ο Μεντβέντεφ.

The post Αλκαράθ, Σίνερ και Μεντβέντεφ απευθείας στη Μελβούρνη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα