Τσιτσιπάς: Αγώνας δρόμου για να προλάβει το United Cup (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να αγωνιστεί την Παρασκευή στη 2η ημέρα του τουρνουά επίδειξης World Tennis League με τον Έλληνα τενίστα να συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα στη μέση, όπως φάνηκε την Πέμπτη στο διπλό ανδρών, μετά από ένα ράλι μεγάλης διάρκειας. 

After a long rally,

Stefanos Tsitsipas winced in pain while serving. Obviously still feeling his back even after not training/resting for over a month Just want Stef to be healthy & not worry about results until he's all the way better Still played great. Won the… https://t.co/WsHI8LU3Ou pic.twitter.com/K7vxzXAKAz

— LavanyaSingerDinesh (@LavanyaVocalNEW) December 21, 2023

Η αλήθεια είναι ότι και ο ίδιος ο Τσιτσιπάς, πριν από 15 μέρες περίπου σε δηλώσεις του είχε παραδεχθεί ότι δεν είναι 100% έτοιμος, αφήνοντας ανοιχτό μάλιστα το χρόνο που θα χρειαστεί για να βρεθεί στην καλύτερη κατάσταση. 

“Ο τραυματισμός ήταν επίπονος και ψυχολογικά, γιατί δεν μπόρεσα να αγωνιστώ στο τελευταίο τουρνουά της χρονιάς. Αυτό είχε σημαντικό αντίκτυπο και στο σώμα μου. Ο πόνος για 1-2 εβδομάδες ήταν πολύ μεγάλος. Τώρα βρίσκομαι στο σωστό δρόμο για να βρεθώ και πάλι εκεί που βρισκόμουν, να είμαι δηλαδή υγιής και να μην νιώθω πόνο”.

Σχετικά με το πόσο σίγουρη είναι η παρουσία του στην Αυστραλία είχε δηλώσει: “Αν δεν είμαι σε θέση να τα καταφέρω, που ας ελπίσουμε να μην συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα χρειαστώ διαφορετική προσέγγιση και μια διαφορετική κατεύθυνση σ’ αυτό που κάνω. Έχω πίστη ότι θα είμαι έτοιμος και πως τα πράγματα θα πάνε καλά.

Φυσικά χρειάζονται όσο περισσότερες εβδομάδες γίνεται για να προετοιμαστείς καλά πριν από ένα μεγάλο τουρνουά, όπως το Australian Open. Αλλά υπήρξαν περιπτώσεις στο παρελθόν που δεν είχα την κατάλληλη προετοιμασία σε ένα Grand Slam”.

Όλα αυτά κι ενώ βρισκόμαστε μια εβδομάδα πριν από το United Cup και 10 μέρες πριν από την αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Χιλή, όπου ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει βάσει προγράμματος, τον Νίκολας Τζάρι. 

Αναμφίβολα ο Τσιτσιπάς θα δώσει αγώνα δρόμου για να αγωνιστεί στο United Cup, ενώ αναμένεται να δούμε στο κατά πόσο έτοιμος θα είναι μέχρι το Australian Open το οποίο θα ξεκινήσει σε λιγότερο από ένα μήνα. 

Θυμίζουμε ότι ο Έλληνας τενίστας στο United Cup θα υπερασπιστεί 225 πόντους, ενώ στο Australian Open 1.200 από την περσινή του πορεία στον τελικό κι αυτή τη στιγμή απέχει 1.425 πόντους ακριβώς (όσους θα υπερασπιστεί σε United Cup και Australian Open) από τον Κάσπερ Ρουντ που βρίσκεται στο Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης. 

The post Τσιτσιπάς: Αγώνας δρόμου για να προλάβει το United Cup (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα