Η δουλειά να γίνεται… – VIDEO

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπορεί να μην χρειάστηκε να ανεβάσει την απόδοσή του σε πολύ υψηλά επίπεδα, όμως έκανε την δουλειά του, δεν απόλεσε κανένα σετ απέναντι στον Ζαούμε Μουνάρ Κλαρ και προκρίθηκε σχετικά άνετα στον 3ο γύρο του Ρολάν Γκαρός…

Με σβηστές τις μηχανές προχωράει στο δεύτερο Grand Slam της χρονιάς ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος, χωρίς να χρειαστεί να εντυπωσιάσει για δεύτερο σερί αγώνα στο Παρίσι, πέρασε το εμπόδιο του νεαρού Ισπανού Ζαούμε Μουνάρ Κλαρ και “σφράγισε” το εισιτήριό

του για τους “32” του θεσμού.

Το πρώην Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ και νυν Νο22, χρειάστηκε τρία γεμάτα σετ για να κερδίσει τον 21χρονο Ισπανό, μαθητή της Rafa Nadal Academy, όμως έδειξε χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τον αντίπαλό του.

RD. 2:@DjokerNole defeats @JaMunar_38 in straight sets at #RG18
Novak faces @BautistaAgut in the 3rd round. pic.twitter.com/bv9FX4yJ2H

Tennis Channel (@TennisChannel) 30 Μαΐου 2018


Μετά από 2 ώρες και 19 λεπτά αγώνα στο Suzanne Lenglen, ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιβλήθηκε με 7-6(1), 6-4, 6-4 του Νο155 στον κόσμο και περιμένει πλέον στον 3ο γύρο ακόμη έναν Ισπανό, πολύ πιο έμπειρο αυτήν την φορά, για ένα αρκετά δυνατό τεστ ενόψει της συνέχειας της διοργάνωσης.

Ο λόγος, για τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Άγκουτ, Νο13 στον κόσμο, που πήρε επίσης σήμερα την πρόκρισή του για την επόμενη φάση, χωρίς να χάσει κανένα σετ από τον Κολομβιανό Σαντιάγο Χιράλδο!

.@DjokerNole loves the Lenglen crowd…and getting 7-6(1) 6-4 6-4 win over Jaume Munar.#RG18 pic.twitter.com/gt3uHJy2HQ

— Roland-Garros (@rolandgarros) 30 Μαΐου 2018

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Μουνάρ αποδείχτηκε σκληρό καρύδι για τον πρωταθλητή του Γαλλικού Όπεν το 2016 κι αυτό φάνηκε από την αρχή του παιχνιδιού. Ο Ισπανός “έσπασε” το σερβίς του “Νόλε” στο πρώτο γκέιμ της αναμέτρησης δείχνοντας πως δεν πήγε για… τουρισμό στον αγώνα(0-1).

Βέβαια, η απάντηση ήταν άμεση από τον Σέρβο οποίος ισοφάρισε γρήγορα σε 1-1 και σαν να μην έφτανε αυτό, πήρε ακόμη τρία συνεχόμενα γκέιμς, προηγήθηκε με 4-1 και έγινε το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρώτου σετ.

Ο Μουνάρ όμως, δεν τα παράτησε. Αν και βρέθηκε να χάνει με 5-2, κέρδισε τρία σερί γκέιμς “σπάζοντας” το σερβίς του Τζόκοβιτς όταν σέρβιρε για το 1-0 στο 5-3 και ισοφάρισε σε 5-5 λίγο αργότερα, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς στο Suzanne Lenglen.



Λίγες στιγμές μετά και έχοντας κρατήσει από ένα ακόμη σέρβις γκέιμ τους, οι δυο αθλητές οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί, όμως, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έδειξε γιατί είναι το μεγάλο φαβορί.

Συγκεντρωμένος και χωρίς ίχνος προδιάθεσης να μπει σε περιπέτειες κόντρα στον Ισπανό, ο Σέρβος έχασε μόλις έναν(!) πόντο και πήρε πανηγυρικά το εναρκτήριο κομμάτι της αναμέτρησης με 7-6(!) ανοίγοντας έτσι τον δρόμο προς την νίκη δίχως απώλειες.

Το δεύτερο σετ ήταν διαφορετικό. Ο Τζόκοβιτς προηγήθηκε με μπρέικ νωρίς(2-1), όμως ο Μουνάρ ήταν αυτός ο οποίος είχε την έτοιμη την απάντηση και ισοφάρισε κατευθείαν, μην αφήνοντας τον Σέρβο να πάρει κεφάλι στην αναμέτρηση.

Οι δυο τενίστες πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το 4-4. Κάπου εκεί, ο “Νόλε” αποφάσισε πως είναι η… ώρα να τελειώνει την υπόθεση δεύτερο σετ. “Σπάζοντας” για ακόμη μια φορά το σερβίς του Μουνάρ, τέταρτη συνολικά στο ματς, έκανε το 5-4 και λίγη ώρα αργότερα “έκλεισε” σερβίροντας το σετ κάνοντας το 2-0 με 6-4.



Όντας ένα μόλις σετ μακριά από την πρόκριση, ο Τζόκοβιτς ήταν πιο σοβαρός από ποτέ στο τρίτο σετ του αγώνα και κέρδισε το δεύτερο σερί του ματς στο Παρίσι, με straight-sets επικράτηση.

Το Νο20 του ταμπλό στο δεύτερο Grand Slam της χρονιάς, έκανε ένα και μοναδικό μπρέικ, στο 3-3, πήρε προβάδισμα με 4-3 και τελείωσε λίγες στιγμές αργότερα την αναμέτρηση με 6-4, έχοντας αντιμετωπίσει μόλις ένα μπρέικ πόιντ στο τρίτο κομμάτι της αναμέτρησης.

Επόμενος αντίπαλος ο Ρομπέρτο Μπαουτίστα Άγκουτ για τον Σέρβο, ο οποίος θα χρειαστεί, σίγουρα, να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας στο παιχνίδι του και να βγάλει λίγη περισσότερη ένταση, αν θέλει να μην έχει προβλήματα κόντρα στον Άγκουτ.

Τετάρτη 30/5: 1ος-2ος Γύρος Ρολάν Γκαρός, Άνδρες

1ος Γύρος

Chardy (France) beat Berdych (Czech Republic) 7-6(5), 7-6(8), 1-6, 5-7, 6-2

Benneteau (France) beat L.Mayer (Argentina) 2-6, 7-6(4), 6-2, 6-3

Herbert (France) beat Polansky (Canada) 6-3, 4-6, 6-2, 6-2

2ος Γύρος

Djokovic (Serbia) beat Munar Clar (Spain) 7-6(1), 6-4, 6-4

Carreno Busta (Spain) beat Delbonis (Argentina) 7-6(0), 7-6(2), 3-6, 6-4

Bautista Agut (Spain) beat Giraldo (Colombia) 6-4, 7-5, 6-3

Verdasco (Spain) beat Andreozzi (Argentina) 6-3, 6-2, 6-2

Cecchinato (Italy) beat Trungelliti (Argentina) 6-1, 7-6(1), 6-1

Dzumhur (Bosnia & Herzegovina) beat Albot (Moldova) 6-3, 6-3, 5-7, 1-6, 7-5

French Open Men’s Draw | OOP (-1h) l LIVE SCORES

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Η δουλειά να γίνεται… – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα