Ηράκλειο: Πέρασαν στον τελικό Πέτρος και Παύλος Τσιτσιπάς

Τα αδέρφια Πέτρος και Παύλος Τσιτσιπάς εξασφάλισαν μια θέση στον τελικό του τουρνουά ITF των 15.000 δολαρίων που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς επιβλήθηκαν στον ημιτελικό του Σαββάτου με 6-3, 6-7(5), 10-6 των Γάλλων Αρθούρ Γεά και Μπενζαμά Πιετρί μετά από μια ώρα και 47 λεπτά. 

Τα δύο αδέρφια τελείωσαν τον ημιτελικό με 77% κερδισμένους

πόντους πίσω από το πρώτο service (37/48) και 67% πίσω από το δεύτερο (16/24), έσβησαν τα 2/3 break-points των αντιπάλων τους, ενώ παράλληλα εκμεταλλεύτηκαν τις 2 από τις 5 ευκαιρίες για break. 

Ο ημιτελικός ξεκίνησε με τους Έλληνες παίκτες να βρίσκουν break με το “καλημέρα” (2-0), με τους Γεά και Πιετρί να απαντούν άμεσα ισοφαρίζοντας σε 2-2. Από εκεί και πέρα όμως τα αδέρφια Τσιτσιπά κατέκτησαν τα 4 από τα τελευταία 5 games κάνοντας το 1-0. 

Το 2ο set ήταν πιο “κλειστό” με το ελληνικό δίδυμο να παραχωρεί μόλις 7 πόντους από το πρώτο του service και το γαλλικό 6 με αποτέλεσμα το set να κριθεί στο tie-break εκεί όπου οι Γάλλοι προηγήθηκαν με 4/1, αλλά τα αδέρφια Τσιτσιπά με 3 σερί πόντους έκαναν το 4/4. 

Γεά και Πιετρί έφτασαν πρώτοι σε set-point (6/4), με τους Έλληνες παίκτες να μειώνουν σε 6/5, αλλά οι Γάλλοι να κατακτούν το set με 7/5 πηγαίνοντας τον ημιτελικό στο super tie-break. Αυτή τη φορά το ξεκίνημα ήταν καλύτερο για τα αδέρφια Τσιτσιπά που πήραν προβάδισμα με 5-1 για να σφραγίσουν την πρόκριση με 10-6.

Πέτρος και Παύλος Τσιτσιπάς θα επιστρέψουν σε λίγη ώρα στο court για να παίξουν στον τελικό του διπλού όπου θα αντιμετωπίσουν τους Νο1 του ταμπλό, Νιλ Ομπελάινταρ και Τζόε Σβάρτσλερ που την Παρασκευή επικράτησαν των Ισραηλινών Λιόρ Γκόλντεμπεργκ και Αμίτ Βάλες με 6-3, 6-0. 

The post Ηράκλειο: Πέρασαν στον τελικό Πέτρος και Παύλος Τσιτσιπάς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα