Ο Τσίλιτς συνέτριψε τον Μεντβέντεφ, παίζοντας τένις από το 2014 (vids)

Μνήμες 2014 έχει ξυπνήσει με τις εμφανίσεις του στο φετινό Roland Garros, ο Μάριν Τσίλιτς.

Ο 33χρονος Κροάτης, που θριάμβευσε στο US Open πριν οκτώ χρόνια, έκανε… μια μπουκιά τον Νο2 τενίστα του κόσμου, Ντανίλ Μεντβέντεφ, το βράδυ της Δευτέρας (30/5) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Γαλλικού Όπεν!

Μαγική εμφάνιση

από τον Νο20 του ταμπλό, που έχασε μόλις επτά games από τον 26χρονο Ρώσο και με το εμφατικό 6-2, 6-3, 6-2 μέσα σε μόλις 105 λεπτά, “έκλεισε” θέση στον 14ο Major προημιτελικό της καριέρας του.

Εκεί, θα αντιμετωπίσει τον επίσης Ρώσο και Νο7 του ταμπλό, Αντρέι Ρούμπλεφ, ο οποίος ξεπέρασε με γλυκόπικρη γεύση, το εμπόδιο του Γιάνικ Σίνερ.

When @cilic_marin puts the jets on #RolandGarros pic.twitter.com/CY5GIfGLHs

Roland-Garros (@rolandgarros) May 30, 2022

“Ήταν ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας μου”, είπε στην on court συνέντευξή του αμέσως μετά το ματς ο Τσίλιτς, κι εμείς δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε. Άλλωστε, η εικόνα του παιχνιδιού, τα είπε όλα από μόνη της, πριν την εξομολόγηση του Κροάτη.

Τρομερά αποτελεσματικός, με χτυπήματα καθαρά και υπέροχα, καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ο 33χρονος πανηγύρισε την 1η Top10 νίκη της καριέρας του στο Roland Garros.

Με 53/70 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του και χωρίς να αντιμετωπίσει ούτε ένα break point, ολοκλήρωσε τον αγώνα ο νικητής, που έβγαλε 33 winners, έναντι μόλις 15 του Μεντβέντεφ και έφτασε στη νίκη με αυτοκρατορικό τρόπο.

Εκμεταλλεύτηκε 5/7 δικά του break points και είδε τον Ρώσο, να κερδίζει μόλις 43/75 πόντους πίσω από το σερβίς του. Την Τετάρτη (1/6), θα αγωνιστεί στον 3ο προημιτελικό της καριέρας του στο Παρίσι (2017, 2018).

.@cilic_marin has the ball on a string #RolandGarros pic.twitter.com/D4j8HHrzr0

Roland-Garros (@rolandgarros) May 30, 2022

Ο Νο2 του ταμπλό, αν και δεν είχε χάσει ούτε set στους προηγούμενους τρεις γύρους της διοργάνωσης, δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στον τρελό ρυθμό που έβαλε στο παιχνίδι ο Τσίλιτς και μοιραία γνώρισε ακόμη έναν πρόωρο αποκλεισμό στο… χειρότερό του Slam.

Μάλιστα, κινδυνεύει να πέσει και από το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης. Πως μπορεί να γίνει αυτό ; Αν ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, φτάσει μέχρι τον τελικό του Roland Garros.

Που προϋποθέτει φυσικά, να κερδίσει τον Κάρλος Αλκαράθ στους “8” κι έναν εκ των Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ στους “4”. Δεν το λες και πολύ πιθανό σενάριο, πάντως.

Οι προημιτελικοί του ανδρικού ταμπλό στο Roland Garros

Τζόκοβιτς – Ναδάλ
Αλκαράθ – Ζβέρεφ
Ρουντ – Ρουν
Ρούμπλεφ – Τσίλιτς

ROLAND GARROS MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ο Τσίλιτς συνέτριψε τον Μεντβέντεφ, παίζοντας τένις από το 2014 (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα