Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία ATP του 2023

Όπως κάθε χρόνο, μετά το τέλος της σεζόν, έτσι και φέτος η ATP ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες για τους καλύτερους της χρονιάς που μας πέρασε, με τον προπονητή του Νόβακ Τζόκοβιτς, Γκόραν Ιβανίσεβιτς, τον Κάρλος Αλκαράθ, αλλά και τον Γιάνικ Σινέρ να διεκδικούν τα βραβεία για τα επιτεύγματά τους μέσα στο 2023. 

Για το βραβείο του παίκτη για την καλύτερη επιστροφή προτάθηκε ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ με τον Γερμανό να επιστρέφει το Top-10 μετά από τον τρομακτικό τραυματισμό που είχε το Roland Garros

το 2022. Μαζί του έχουν προταθεί οι δύο συμπατριώτες του, Γιαν Λέναρντ Στρουφ και Ντόμινικ Κέπφερ, αλλά και ο Γάλλος Γκαέλ Μονφίς. 

Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατηγορία του πιο βελτιωμένου παίκτη με τους Γιάνικ Σίνερ, Μπεν Σέλτον, Κρίστοφερ Γιούμπανκς και Ματέο Αρνάλντι να διεκδικούν το βραβείο. Ο Σίνερ κατέκτησε τον παρθενικό του τίτλο Masters 1000 στο τουρνουά του Τορόντο, έφτασε στον πρώτο του major ημιτελικό στο Wimbledon, αλλά και στον πρώτο τελικό στην καριέρα του στα ATP Finals. 

Ο Σέλτον έφτασε στα προημιτελικά του Australian Open και στα ημιτελικά του US Open, ο Γιούμπανκς έκανε την παρθενική του εμφάνιση σε προημιτελικό Grand Slam στο Wimbledon, ενώ ο Αρνάλντι έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την Ιταλία στην κατάκτηση του Davis Cup την περασμένη εβδομάδα. 

Το βραβείο του πρωτοεμφανιζόμενου της χρονιάς θα διεκδικήσουν οι Φλάβιο Κομπόλι, Άρθουρ Φις, Άλεξ Μίτσελσεν, Ντόμινικ Στρίκερ και Λούκα βαν Ας, ενώ το βραβείο του Stefan Edberg Sportsmanship θα πάει σε έναν εκ των Κάρλος Αλκαράθ, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, Χούμπερτ Χουρκάτς και Γιάνικ Σίνερ. 

Όσον αφορά για τον προπονητή της χρονιάς υποψήφιοι είναι οι Κρεγκ Μπόιντον (Χουρκάτς), Σιμόνε Βανιότσι και Ντάρεν Κέιχιλ (Σίνερ), Χουάν Κάρλος Φερέρο (Αλκαράθ), Γκόραν Ιβανίσεβιτς (Τζόκοβιτς) και Μπράιαν Σέλτον (Σέλτον). 

Καλύτερη επιστροφή της χρονιάς 

Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία)Γκαέλ Μονφίς (Γαλλία)Γιαν Λέναρντ Στρουφ (Γερμανία)Ντόμινικ Κέπφερ (Γερμανία)

Πιο βελτιωμένος παίκτης της χρονιάς

Ματέο Αρνάλντι (Ιταλία) Κρίστοφερ Γιούμπανκς (ΗΠΑ)Μπεν Σέλτον (ΗΠΑ)Γιάνικ Σίνερ (Ιταλία)

Καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης 

Φλάβιο Κομπόλι (Ιταλία)Άρθουρ Φις (Γαλλία)Άλεξ Μίτσελσεν (ΗΠΑ)Ντόμινικ Στρίκερ (Ελβετία)Λούκα βαν Ας (Γαλλία)

Stefan Edberg Sportsmanship Award

Κάρλος Αλκαράθ (Ισπανία) Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Βουλγαρία)Χούμπερτ Χουρκάτς (Πολωνία)Γιάνικ Σίνερ (Ιταλία)

Κόουτς της χρονιάς 

Κρεγκ Μπόιντον (Χουρκάτς)Ντάρεν Κέιχιλ – Σιμόνε Βιανιότσι (Σίνερ)Χουάν Κάρλος Φερέρο (Αλκαράθ)Γκόραν Ιβανίσεβιτς (Τζόκοβιτς)Μπράιν Σέλτον (Σέλτον)

Τέλος, για τον καλύτερο παίκτη της χρονιάς το κοινό θα μπορεί να ψηφίζει μέσω από το site της ATP μια ψηφοφορία που ξεκίνησε στις 15 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Παρασκευής 1η Δεκεμβρίου

Ψηφίστε εδώ

The post Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία ATP του 2023 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα