Πρώτη προπόνηση Σάκκαρη-Γουίτ στο Indian Wells

10:09 4/3/2024 - Πηγή: Tennis24

Μετά τον αποκλεισμό της Πέγκουλα στο Σαν Ντιέγκο και την επισημοποίηση της συνεργασίας με τη Μαρία Σάκκαρη, ο Ντέιβιντ Γουίτ βρέθηκε στο πλευρό της Ελληνίδας πρωταθλήτριας με την οποία πραγματοποίησε την πρώτη τους προπόνηση στο Indian Wells.

Η Σάκκαρη που ταξίδεψε την περασμένη Πέμπτη στην Καλιφόρνια, προσέλαβε τον 51χρονο Αμερικανό προπονητή με τον οποίον θα πραγματοποιήσουν μια δοκιμαστική περίοδο κι αν όλα πάνε καλά, θα συνεχίσουν μαζί και για το υπόλοιπο της σεζόν.

Κομβικής σημασίας είναι τα δύο μεγάλα τουρνουά που ακολουθούν σε Indian Wells

(06/03) και Μαϊάμι (19/03) όπου η 28χρονη Ελληνίδα καλείται να υπερασπιστεί 390 βαθμούς από την περσινή της πορεία στο πρώτο 1000αρι της Καλιφόρνια ενώ έχει πολλά περιθώρια στο Miami Open όπου πέρυσι είχε αποκλειστεί στο 2ο γύρο από τη Μπιάνκα Αντρέεσκου (10 βαθμοί).

Η κλήρωση του BNP Paribas Open στο Indian Wells, θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Τρίτης.

Ο Ντέιβιντ Γουίτ, έχει πλούσιο βιογραφικό με σπουδαίες συνεργασίες όπως αυτή με τις αδερφές Γουίλιαμς ως hitting partner και μέντορας, κυρίως της Βίνους Γουίλιαμς για 11 χρόνια ενώ είχε σημαντικές επιτυχίες και ως junior τενίστας, με σημαντικότερη τη συμμετοχή του στα ημιτελικά του US Open Juniors το 1991. Τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν μόνιμα στο πλευρό της Τζέσικα Πέγκουλα με την οποία είχε πολλές επιτυχίες και είχε ως αποτέλεσμα το 2022 να ανακηρυχθεί από τη WTA ως “Coach of the Year”.

Ο Ντέιβιντ Γουίτ έρχεται σε ένα κομβικό σημείο στην ομάδα της Μαρίας Σάκκαρη, με την Ελληνίδα τενίστρια να διανύει ένα παρατεταμένο διάστημα ντεφορμαρίσματος.

H 28χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, επέστρεψε στο Top10 της WTA Rankings μετά τη σύντομη έξοδό της από την πρώτη 10αδα για πρώτη φορά τα τελευταία 2.5 χρόνια ενώ στην τρέχουσα βαθμολογία της χρονιάς (WTA Race), βρίσκεται στην 36η θέση.

Φέτος, σε εννιά αγώνες που έχει δώσει στο tour, μετράει 5 νίκες και 4 ήττες.

Η πρώτη φωτογραφία της Σάκκαρη με τον νέο της προπονητή

.@mariasakkari talks to coach David Witt in Indian Wells pic.twitter.com/CsBFCzeeGD

— Jimmie48 Photography (@JJlovesTennis) March 4, 2024

The post Πρώτη προπόνηση Σάκκαρη-Γουίτ στο Indian Wells appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα