Ρουντ: “Ο Στέφανος είναι σπουδαίος στο χώμα” (vid)

Πανέτοιμος για το σπουδαίο ραντεβού με τον Στέφανο Τσιτσιπά στον τελικό του Monte Carlo Masters, είναι ο Κάσπερ Ρουντ μετά τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του κόντρα στο Νο1 του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς, στο δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης το Σάββατο.

Ο 25χρονος Νορβηγός, Νο10 στην ATP Rankings, κατάφερε να διατηρήσει τη ψυχραιμία του στις κρίσιμες στιγμές της αναμέτρησης με τον Σέρβο και εκμεταλλεύτηκε το ολικό black-out του Νόλε στο τελευταίο game του ημιτελικού, πετυχαίνοντας

την πρώτη του νίκη σε έξι αναμετρήσεις με τον Νόλε.

“Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Είναι μια μέρα που θα θυμάμαι για πολύ καιρό. Δεν έχω κερδίσει ποτέ το Νο1 του κόσμου όπως δεν είχα κερδίσει ποτέ και τον Νόβακ. Είμαι πολύ πολύ χαρούμενος. Θα μπορούσα να πω ότι είμαι σοκαρισμένος.

“Ήμουν μπροστά με break στο 3ο και επέστρεψε, δείχνοντας πόσο καλός είναι όταν παίζει ύπο πίεση. Στο τελευταίο game, παρακαλούσα τον εαυτό μου να μην αφήσει την ευκαιρία στο 0/40. Όταν έχασε το πρώτο σερβίς το 30/40, προσευχήθηκα να κάνει double fault και ήταν κρίμα για εκείνον που επιβεβαιώθηκε αλλά πολύ ευτυχές για μένα. Χάρηκα όταν είδα τη μπάλα να φεύγει μακριά” είπε ο Ρουντ.

Πλέον, ο Νορβηγός έχει μπροστά του μια μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσει τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας του.

Αν και έχει 10 τίτλους καριέρας (9 στο χώμα και ένας σε hard court), όλοι έχουν έρθει σε τουρνουά της σειράς ATP 250 ενώ έχει αγωνιστεί και σε τρεις τελικούς σε Grand Slam (δύο σε Roland Garros και ένας στο US Open).

Για τον τελικό κόντρα στον Τσιτσιπά, ο Ρουντ υπογράμμισε: “Αύριο θα είναι μια ξεχωριστή ημέρα. Κυνηγάω έναν μεγάλο τίτλο εδώ και λίγα χρόνια. Αύριο θα έχω άλλη μια ευκαιρία. Θα δώσω ότι έχω. Ο Στεφ παίζει πολύ καλά. Είναι σπουδαίος τενίστας στο χώμα. Είναι καλός γενικά αλλά πιστεύω ότι στο χώμα έχει τις καλύτερες επιτυχίες του και ειδικά σε αυτό το τουρνουά. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι αλλά ανυπομονώ γι’αυτό”

Ο Ρουντ έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδό του στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, ανεξαρτήτου αποτελέσματος στον τελικό με τον Τσιτσιπά.

MONTE CARLO MASTERS DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-1h)

The post Ρουντ: “Ο Στέφανος είναι σπουδαίος στο χώμα” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα