Σαμπαλένκα: Ηττημένη αλλά όχι νικημένη… (vid)

Μπορεί να έχασε την ευκαιρία να προσθέσει και δεύτερο Grand Slam τίτλο στη συλλογή της, ωστόσο η Αρίνα Σαμπαλένκα φεύγει από τη Νέα Υόρκη με το Νο1 της WTA Rankings στις αποσκευές της και με κίνητρο να συνεχίσει την εξαιρετική της χρονιά για το υπόλοιπο της σεζόν.

Η 25χρονη Λευκορωσίδα, παρ’ότι προηγήθηκε στο σκορ, ηττήθηκε με 2-6, 6-3, 6-2 από την εκπληκτική Κόκο Γκοφ στον συναρπαστικό τελικό του US Open

στις γυναίκες και τα δάκρυα στην τελετή απονομής, μετατράπηκαν σε κίνητρο και αισιοδοξία για τη συνέχεια…

“Υπάρχουν κάποια θετικά συναισθήματα και κάποια όχι και τόσο θετικά αλλά είναι εντάξει. Είναι μια διαδικασία. Όλοι μαθαίνουμε. Ήταν ένα μάθημα για μένα. Θα μάθω και θα επιστρέψω πιο δυνατή” είπε η Σαμπαλένκα στη συνέντευξη Τύπου.

Στην αναφορά της για το παιχνίδι, η πανίσχυρη τενίστρια, είπε: “Στο 1ο σετ διαχειρίστηκα πολύ καλά τα συναισθήματά μου. Ήμουν συγκεντρωμένη στο παιχνίδι και τον εαυτό μου και όχι στο κοινό ή την απόδοση της Κοκο. Στο 2ο σετ ξεκίνησα να σκέφτομαι πιο πολύ και γι’αυτό το λόγο άρχισα να χάνω τη δύναμή μου.

Η Κόκο κινούνταν και αμυνόταν πολύ καλά. Καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Έπρεπε συνέχεια να παίζω μια έξτρα μπάλα. Μερικές φορές μπορεί να συγκινηθώ. Σήμερα στο γήπεδο, σκεφτόμουν υπερβολικά και μου έλειπαν αρκετά, όπως, όχι εύκολες μπάλες, αλλά οι μπάλες που δεν έπρεπε να χάσω. Τα αδικαιολόγητα λάθη ήταν πολλά στο δεύτερο σετ, και εκεί της επέτρεψα να πιστέψει ότι μπορεί να κερδίσει αυτό το ματς. Έγινα υπερβολικά συναισθηματική μετά το δεύτερο σετ”

Η επόμενη Δευτέρα του US Open, θα βρει τη Σαμπαλένκα στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, αντικαθιστώντας τη μόνιμη πρωτοπόρο της WTA τους τελευταίους μήνες, Ίγκα Σφιόντεκ.

“Μάλλον γι’ αυτό δεν είμαι σε σούπερ κατάθλιψη αυτή τη στιγμή” είπε με χαμόγελο η Σαμπαλένκα.

“Το να γίνω No1 στον κόσμο, είναι τεράστια βελτίωση και επίτευγμα. Είμαι πραγματικά περήφανη για τον εαυτό μου που όλα αυτά τα χρόνια που δούλευα τόσο σκληρά με βοήθησαν να ανέβω στην κορυφή της WTA Rankings” πρόσθεσε.

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S DRAW | OPP (-7h)

The post Σαμπαλένκα: Ηττημένη αλλά όχι νικημένη… (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα