Σαγκάη: Μπήκε 8άδα ο Ρούμπλεφ και πλησίασε το Τορίνο (vids)

Η εξαιρετική πορεία του Αντρέι Ρούμπλεφ συνεχίζεται στη Σαγκάη με τον Ρώσο να επικρατεί και του Αμερικανού Τόμι Πολ με 7-5, 7-5 μετά από μια ώρα και 36 λεπτά εξασφαλίζοντας την παρουσία του στα προημιτελικά του τουρνουά όπου θα είναι και ο μοναδικός εκπρόσωπος του Top-10 μετά και από τον αποκλεισμό νωρίτερα του Κάρλος Αλκαράθ. 

Rublev’s Quarter-Final Bound @AndreyRublev97 rounds out the #RolexShanghaiMasters Quarter-Finals with a 7-5 7-5 win

over Paul – the only Top 10 player left in the draw! pic.twitter.com/UKTOEOxuIi

Tennis TV (@TennisTV) October 11, 2023

Έχοντας για μια ακόμη φορά “σύμμαχο” το service του ο Ρούμπλεφ έκλεισε το ματς με 81% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (29/36), αλλά και 73% στο δεύτερο (16/22), ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 3 από τις 6 ευκαιρίες για break. 

Ο Ρούμπλεφ απείλησε πρώτος το service του Πολ με τον Αμερικανό να κάνει ένα μεγάλο hold (3-2) σβήνοντας 2 break-points, ενώ αμέσως μετά βρήκε break στο service του Ρώσου παίρνοντας προβάδισμα με 4-2. 

Ωστόσο, στη συνέχεια ο Ρούμπλεφ κατάφερε να κάνει το break-back μειώνοντας σε 4-3 και στη συνέχεια ισοφάρισε σε 4-4, ενώ λίγο αργότερα με νέο break σε καθοριστικό σημείο έκανε το 6-5, για να κλείσει το 1o set με 7-5 (1-0). 

Στο 2ο set o Ρούμπλεφ βελτίωσε ακόμα περισσότερο το service του (παραχώρησε μόλις 5 πόντους συνολικά) και με break στο πιο κατάλληλο σημείο (6-5) πήρε τις μπάλες στα χέρια του για να κλείσει το ματς κάτι που έκανε με ένα σχετικά εύκολο hold σφραγίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Ούγκο Αμπέρ που νωρίτερα μέσα στην ημέρα επικράτησε του Αμερικανού Τζέι Τζέι Γουλφ με straight sets. 

Με τη νίκη αυτή ο Ρούμπλεφ αρχικά πέρασε στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης αφήνοντας πίσω του τον Στέφανο Τσιτσιπά, ενώ παράλληλα έκανε ένα ακόμα βήμα για τη (σίγουρη) πρόκριση στα ATP Finals του Τορίνου.

SHANGHAI MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (+5h)

The post Σαγκάη: Μπήκε 8άδα ο Ρούμπλεφ και πλησίασε το Τορίνο (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα