Το πρόγραμμα του Τσιτσιπά μέχρι το Roland Garros

Στις αρχές του νέου έτους αναμένεται η επιστροφή του Στέφανου Τσιτσιπά στο κορτ, ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεών του στο ATP Tour του 2024. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν με τη συμμετοχή του στα Nitto ATP Finals, και διατηρήθηκε στο No6 των ATP Rankings.

Πρώτη αγωνιστική υποχρέωση του Στέφανου

στη νέα χρονιά θα είναι το United Cup, όπου φορώντας τα γαλανόλευκα θα ηγηθεί των προσπαθειών της Εθνικής μας ομάδας στο Σίδνεϋ (29/12/2023-07/01/2024).

Μετά τη διοργάνωση, ο Τσιτσιπάς θα ταξιδέψει από το Σίδνεϋ στη Μελβούρνη, μιας και θα πάρει σειρά το πρώτο Grand Slam της σεζόν, το Australian Open της Μελβούρνης. Εκεί, ως περσινός φιναλίστ έχει να υπερασπιστεί 1.200 βαθμούς, και το μόνο σίγουρο είναι πως θα ξεκινήσει τη σεζόν στα βαθιά.

Μετά το Australian Open σειρά θα πάρει το Davis Cup στην Αθήνα, για τα παιχνίδια της Ελλάδας με τη Ρουμανία για το World Group I, ενώ μετά θα ταξιδέψει σε Μεξικό και ΗΠΑ, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο αντίστοιχα

Θα ακολουθήσει η clay season με πρώτο σταθμό το Μόντε Κάρλο, θα αγωνιστεί σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη, και πριν το δεύτερο Grand Slam της σεζόν θα παίξει στο Masters της Ρώμης.

Το πρόγραμμα του Τσιτσιπά ως τον Ιούνιο:
29 Δεκ-7 Ιαν: United Cup, Σίδνεϋ
14-28 Ιαν: Australian Open, Μελβούρνη
Φεβ: Davis Cup, Αθήνα
19-24 Φεβ: Mifel Tennis Open, Los Cabos
26 Φεβ-2 Μαρ: Abierto Mexicano, Ακαπούλκο
4-17 Μαρ: BNP Paribas Open, Indian Wells
17-31 Μαρ: Miami Open, Μαϊάμι
6-14 Απρ: Rolex Monte-Carlo Masters, Μόντε Κάρλο
13-21 Απρ: Barcelona Open, Βαρκελώνη
26 Απρ-5 Μαΐου: Mutua Madrid Open, Μαδρίτη
8-19 Μαΐου: Internazionali BNL D‘Italia, Ρώμη
26 Μαΐου-9 Ιουνίου: Roland Garros, Παρίσι

The post Το πρόγραμμα του Τσιτσιπά μέχρι το Roland Garros appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα