Τσιτσιπάς: “Νιώθω τη Μελβούρνη σπίτι μου” (vid)

Στο ελληνικό Eurosport μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα του στο φετινό Australian Open. Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας επικράτησε με 5-7, 6-1, 6-1, 6-3 του Ζιζού Μπεργκς και πέρασε στο δεύτερο γύρο του πρώτου Grand Slam της χρονιάς.

Σχετικά με το τι άλλαξε από την αρχή του αγώνα για να έρθει η νίκη, είπε: “Βελτιώθηκαν και αναβαθμίστηκαν οι επιστροφές

μου περισσότερο στο 2ο και στο 3ο set. Και αυτό φάνηκε στο πως κατάφερα να φέρνω τακτικά BP. Ένιωθα λίγο εκτός στην αρχή του αγώνα, δε μπορούσα να νιώσω τη μπάλα, να διαβάσω το σερβίς, αν θα πάει στο Τ ή wide.

Μου πήρε κάμποσο χρόνο να προσαρμοστώ πάνω σ’ αυτό, το σερβίς μου βελτιώθηκε αρκετά στις αρχές του 3ου set, τα στατιστικά μου όταν ξεκίνησα τον αγώνα δεν ήταν τρομερά, είχα χαμηλά ποσοστά στο 1ο service, και έπαιζα τακτικά με το 2ο, κάτι που του έδινε αυτοπεποίθηση για να με πιέσει και να ξεκινήσει τον πόντο.

Αυτό κατάφερα να το βγάλω από το παιχνίδι με το που ξεκίνησε το 2ο set, άρχισα να χτυπάει τη μπάλα και να παίζω πιο ελεύθερος και ανακουφισμένος μέσα από το παιχνίδι μου. Δεν έσφιγγα τη ρακέτα μου, όλα κυλούσαν πιο μαλακά και χαλαρά από τη δική μου πλευρά. Αυτό με βοήθησε να πάρω τη νίκη, νιώθοντας από το 2ο set ότι ανακτώ τον έλεγχο του αγώνα.”

Σχετικά με το στόχο στα διπλά μαζί με τον Πέτρο Τσιτσιπά, είπε: “Έχουμε χτίσει καλή χημεία με τον Πέτρο, το ότι έχουμε παίξει πάρα πολύ πριν μας βοηθάει. Ο Πέτρος προπονείται κάθε μέρα, έχει βάλει στόχο το διπλό 100%, κάτι το οποίο δεν αποτελούσε προτεραιότητα της αναβάθμισης στο παιχνίδι του. Είχε και το μονό στο πίσω μέρος του μυαλού του. Αυτή τη στιγμή, όμως, είναι 100% εκεί, είναι πολύ αφοσιωμένος σ’ αυτό που κάνει.

Είναι ένας πολύ καλός παρτενέρ, και εγώ με το δικό μου τρόπο θα προσπαθήσω να τον βοηθήσω όσο μπορώ, και φυσικά θα ψάξω ένα καλό αποτέλεσμα μαζί του, γιατί νιώθω ότι έχουμε μια καλή πιθανότητα και δυνατότητα να πάμε βαθιά στο Australian Open.”

Στο τι σημαίνει Μελβούρνη και ελληνική παρουσία κόσμου στις εξέδρες, είπε: “Είναι το καλύτερο boost που μπορείς να πάρεις στην αρχή της σεζόν. Έχεις την οικειότητα του να έχει και το πλήθος στο πλευρό σου.

Το ‘χω πει πολλές φορές, το νιώθω σπίτι μου, νιώθω πολύ οικεία στη Μελβούρνη και φυσικά αυτή η ενέργεια του κόσμου είναι πάντα εκεί και με βοηθάει πολύ όταν τη χρειάζομαι. Με γεμίζει πολύ η στήριξη του κόσμου, και μου δίνει ψυχική δύναμη στις δύσκολες στιγμές όταν είμαι σ’ έναν αγώνα, και ελπίζω και με τον Πέτρο να το έχουμε στον αυριανό μας αγώνα.

The post Τσιτσιπάς: “Νιώθω τη Μελβούρνη σπίτι μου” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα