Τζόκοβιτς: Ενδεχόμενο 3ετους απαγόρευσης εισόδου στην Αυστραλία

15:39 6/1/2022 - Πηγή: Tennis24

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου από την Αυστραλία για τα επόμενα 3 χρόνια σε περίπτωση που απελαθεί από τη χώρα λόγω τη μη έγκρισής της βίζας του, αλλά και τους λόγους της ιατρικής εξαίρεσης που έλαβε προκειμένου να αγωνιστεί στο Australian Open

Την περασμένη Τρίτη (4/1) ο Τζόκοβιτς ανακοίνωσε, λίγο πριν πετάξει για Αυστραλία, ότι έλαβε την ιατρική εξαίρεση για το 1ο Grand Slam

της σεζόν, κάτι που επιβεβαίωσε και το Tennis Australia, λίγο αργότερα. 

“Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει υποβάλλει αίτημα ιατρικής εξαίρεσης, η οποία του χορηγήθηκε μετά από μια αυστηρή διαδικασία αναθεώρησης που περιλάμβανε δύο ξεχωριστές και ανεξάρτητες ομάδες ιατρικών εμπειρογνώμων”, ανέφερε η ανακοίνωση των διοργανωτών.

Ωστόσο, το πρωί της Πέμπτης (τοπική ώρα) όπως ανέφερε η συνοριακή Αρχή (ABF) των Αυστραλών, η βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς δεν εγκρίθηκε: “Η ABF είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι ο κ. Τζόκοβιτς δεν προσκόμισε τα απαραίτητα στοιχεία τα οποία αποτελούν την προϋπόθεση εισόδου στην Αυστραλία, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η βίζα του.”

“Οι μη-Αυστραλοί που δεν διαθέτουν έγκυρη βίζα κατά την είσοδό τους ή μη-Αυστραλοί στους οποίους ακυρώθηκε η βίζα θα κρατούνται και στη συνέχεια θα απομακρύνονται από την Αυστραλία”

Πηγές αναφέρουν ότι ο Τζόκοβιτς προσπάθησε να εισέλθει στη χώρα με βάση το γεγονός ότι είχε αναρρώσει από τη νόσο covid-19 τους τελευταίους 6 μήνες, ο λόγος για την ιατρική εξαίρεση, ο οποίος όμως απορρίφθηκε από την συνοριακή αρχή. 

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Αυστραλίας ο Τζόκοβιτς προσκόμισε ελάχιστα στοιχεία τα οποία είχε υπογράψει μόνο ένας γιατρός. Η συνοριακή αρχή ζήτησε από τον Σέρβο περισσότερα στοιχεία, τα οποία ο 34χρονος δεν τα είχε. 

Με βάση τις εξελίξεις αυτές και με την εκδίκαση της έφεσης να εκκρεμεί, ο Τζόκοβιτς αντιμετωπίζει ακόμα και απαγόρευση εισόδου της χώρας ως και 3 έτη σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο της Αυστραλίας που ορίζει την εν λόγω ποινή ακύρωσης βίζας σε μη-Αυστραλό πολίτη. 

Όλα λοιπόν θα εξαρτηθούν από την απόφαση του δικαστηρίου στην έφεση που κατέθεσαν οι δικηγόροι του Σέρβου την ερχόμενη Δευτέρα (10/1), με τον δικαστή Άντονι Κέλι να ζητά την κατάθεση όλων των αποδεικτικών στοιχείων μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (8/1). 

Θάνος Σταθόπουλος

The post Τζόκοβιτς: Ενδεχόμενο 3ετους απαγόρευσης εισόδου στην Αυστραλία appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα