Τζόκοβιτς: Γιατί δεν χάνει το Νο1 μετά την απόσυρσή του από τη Σαγκάη

Παρά την απόφασή του να μην αγωνιστεί φέτος στο ATP Masters 1000 στη Σαγκάη, ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα παραμείνει στο Νο1 του κόσμου, τουλάχιστον μέχρι το τελευταίο 1000άρι στο Παρίσι, ανεξάρτητα αν ο Κάρλος Αλκαράθ κατακτήσει τους τίτλους σε αυτά τα τουρνουά που έχει δηλώσει ότι θα αγωνιστεί. 

Ο Τζόκοβιτς βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης της ATP με 11.795 βαθμούς, κάτι που σημαίνει

ότι έχει διαφορά 3.260 βαθμούς από τον Αλκαράθ. Ο Σέρβος θα χάσει 750 βαθμούς στο τουρνουά που κατέκτησε πέρσι σε Αστάνα και Τελ Αβίβ, με τη διαφορά από τον Αλκαράθ να μειώνεται στους 2.510 βαθμούς. 

Από τη μεριά του ο Αλκαράθ σκοπεύει να αγωνιστεί στο ασιατικό swing για πρώτη φορά στην καριέρα του, αν και οι πληροφορίες που έρχονται από την Ισπανία δεν είναι τόσο αισιόδοξες ειδικά για το Πεκίνο, αλλά ακόμα και να κερδίσει και τα δύο τουρνουά θα κερδίσει 1.500 βαθμούς, με το προβάδισμα του Τζόκοβιτς να υποχωρεί στους 1.010 βαθμούς. 

Ο 20χρονος Ισπανός έχει δηλωθεί και στο indoor τουρνουά στη Βασιλεία τον επόμενο μήνα, αλλά ακόμα και να κερδίσει και αυτό το τουρνουά θα πάρει 410 βαθμούς (πέρσι είχε φτάσει στα ημιτελικά) θα μειώσει τη διαφορά στους 600 βαθμούς με τον Τζόκοβιτς

Αυτό φυσικά είναι ένα ιδανικό σενάριο για τον Ισπανό για να βρεθεί στο Νο1 του κόσμου μετά το Paris Masters, καθώς σε περίπτωση που ο Αλκαράθ αποτύχει να κάνει τα παραπάνω οι πιθανότητες για το Νο1 θα μειωθούν σημαντικά. 

The post Τζόκοβιτς: Γιατί δεν χάνει το Νο1 μετά την απόσυρσή του από τη Σαγκάη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τζόκοβιτς, Νο1, Σαγκάη,tzokovits, no1, sagkai