Τζόκοβιτς: “Στόχοι μου τα Grand Slam και οι Ολυμπιακοί Αγώνες”

Για την κατάσταση του καρπού του, την πρεμιέρα του, αλλά και τους στόχους του για το 2024 μίλησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς σε Αυστραλούς δημοσιογράφους, μία μέρα πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεών του στη Μελβούρνη, αλλά και την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του/

“Ο καρπός μου είναι καλά. Είχα χρόνο από τον τελευταίο μου αγώνα με τον Ντε Μινόρ στο United Cup για να αναρρώσω. Προπονήθηκα καλά και δε με πονούσε μέχρι τώρα. Αυτό είναι καλό. Όλα δείχνουν καλά, και θα δούμε πως θα πάει.”

Έπαιξε πολύ καλά στο United

Cup, κέρδισε εμένα, τον Φριτζ και τον Ζβέρεφ. Για πρώτη φορά στην καριέρα του μπήκε στο Top 10 και είναι πολύ σημαντικό για εκείνον και για το αυστραλιανό τένις.

Σχετικά με τον Ντε Μινόρ είπε επίσης: “Δεν ήταν έκπληξη για μένα. Ξέρω πως είναι ικανός να κάνει μεγάλα πράγματα. Είναι ένας από τους πιο γρήγορους τενίστες, έχει ολοκληρωμένο παιχνίδι και συνεχώς βελτιώνεται. Τον βοηθάει πολύ και ο Λέιτον Χιούιτ, που είναι μέντοράς του.

Ξέρω πως υπάρχουν υψηλές προσδοκίες γι’ αυτόν εδώ, όπως συμβαίνει συνήθως και με τον Κύργιο και άλλους Αυστραλούς παίκτες όταν αγωνίζονται εντός έδρας. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τα πάει καλά, είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά ποτέ δεν ξέρεις, δεν μπορείς να προβλέψεις τα αποτελέσματα.”

Σχετικά με την κατάκτηση ενός Golden Slam, είπε: “Δεν είναι κρυφό ότι θέλω να κερδίσω όλα τα Slams που συμμετέχω. Δεν αλλάζει κάτι αυτή τη χρονιά, ελπίζω πως θα ξεκινήσω εδώ όπως συνηθίζω να ξεκινάω τις σεζόν μου, με μια νίκη στη Μελβούρνη. Είναι αναμφίβολα το αγαπημένο μου μέρος, το γήπεδο όπου έχω πετύχει τα καλύτερα αποτελέσματά μου σε ένα Grand Slam.

Ελπίζω να έχω το ίδιο επίπεδο με πέρσι, γιατί ήταν ένα από τα καλύτερα τουρνουά που έκανα στην Αυστραλία. Όσο για τα υπόλοιπα, να δούμε πως θα πάει η σεζόν. Είναι μια Ολυμπιακή χρονιά, τα Grand Slams και οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι οι μεγαλύτεροι στόχοι μου.”

Για το αν έχει κάποιες συγκεκριμένες τυχερές ρουτίνες πριν τους αγώνες, είπε: “Δεν είμαι προληπτικός, απλά μου αρέσει να πηγαίνω σε κάποια μέρη που μου έχουν φέρει τύχη στο παρελθόν και με κάνουν να αισθάνομαι καλά. Για παράδειγμα, ο βοτανικός κήπος που είναι κοντά είναι ένα υπέροχο πάρκο, όπου μου αρέσει να περνάω χρόνο και να είμαι μόνος στη φύση.

Απλά ξεκουράζομαι, ανεβαίνω πάνω σε δέντρα και τα αγκαλιάζω, τέτοια πράγματα. Μου αρέσει να το κάνω αυτό και το κάνω τα τελευταία 15 χρόνια. Δεν ξέρω αν είναι το μυστικό της επιτυχίας μου στην Αυστραλία, αλλά με κάνει να νιώθω καλά. Προφανώς μου αρέσει και να κάνω βόλτα στην παραλία ή να πηγαίνω για τρέξιμο εκεί, αν μπορώ.

Έχω μείνει σε διάφορα μέρη, στη Νότια Γιάρρα, μου αρέσει εκεί περισσότερο από την πόλη γιατί είναι πιο ήσυχα. Υπάρχουν πολλές προκλήσεις στη διάρκεια των Grand Slams, σωματικές, ψυχικές και συναισθηματικές, οπότε υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μου αρέσει να κάνω όταν δεν έχω αγώνες.”

The post Τζόκοβιτς: “Στόχοι μου τα Grand Slam και οι Ολυμπιακοί Αγώνες” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα