Βασιλεία: Ο Σεφτσένκο απέκλεισε τον Βαβρίνκα (vids)

Ο προερχόμενος από τα προκριματικά Ρώσος Αλεξάντερ Σεφτσένκο συνεχίζει την εξαιρετική του πορεία στο 500άρι τουρνουά της Βασιλείας με τον 22χρονο να επικρατεί του Σταν βαβρίνκα με 6-3, 7-6(8) μετά από μια ώρα και 45 λεπτά εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους “16” στην πρώτη συμμετοχή του στο τουρνουά. 

Statement Win!

Alexander Shevchenko takes out Wawrinka 6-3 7-6 in Basel#SwissIndoorsBasel pic.twitter.com/KDXbsyZqo8

Tennis TV (@TennisTV) October 24, 2023

Ο Σεφτσένκο σημείωσε την 11η νίκη του φέτος στο Tour (11-15), αλλά και τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του μετά από εκείνη απέναντι στον Αμερικανό Σεμπάστιαν Κόρντα (Νο26 τότε) τον περασμένο Αύγουστο στο Citi Open της Ουάσιγκτον. 

Από την πλευρά του ο δύο φορές ημιφιναλίστ του τουρνουά (2006, 2011), υπέστη την 2η διαδοχική του ήττα έπειτα από τον αποκλεισμό του στον 2ο γύρο της Στοκχόλμης κόντρα στον Τσέχο Τόμας Μάχατς, με την…κατάρα της πρεμιέρας στο τουρνουά της χώρας του να συνεχίζεται καθώς αυτή ήταν η 9η φορά (σε 16 συμμετοχές) που ο Βαβρίνκα μένει εκτός από τον 1ο γύρο! 

Ο Ρώσος μπήκε όπως συνηθίζει, επιθετικά στην αναμέτρηση βρίσκοντας γρήγορο break (2-1), με τον Βαβρίνκα να απαντάει (2-2), αλλά τον Σεφτσένκο με νέο break να κάνει το 3-2 και λίγο αργότερα το 4-2 με εύκολο hold. 

Ο Βαβρίνκα μείωσε σε 4-3, αλλά στο τέλος δέχθηκε και 3ο break από τον Σεφτσένκο που με 6-3 έκλεισε το set παίρνοντας προβάδισμα με 1-0. 

Το 2ο set…άναψε στο τέλος με τον Σεφτσένκο να σβήνει break-point του Βαβρίνκα διατηρώντας το προβάδισμα (6-5), ενώ στη συνέχεια ο Βαβρίνκα έσβησε match-point του Σεφτσένκο οδηγώντας το set στο tie-break. 

Εκεί ο Βαβρίνκα προηγήθηκε δύο φορές με mini-break (3/2, 5/4), αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Σεφτσένκο είχε απάντηση (4/3, 5/5), ενώ αμέσως μετά έσβησε και set-point του Βαρίνκα (6/5). Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Ελβετού να σώσει και 2ο match-point (7/6), με τον Ρώσο να φτάνει στο καθοριστικό mini-break και με 10/8 να σφραγίσει τη μεγάλη πρόκριση. 

Στη φάση των “16” ο 22χρονος θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Τέιλορ Φριτς και Μαξ Πέρστελ οι οποίοι αγωνίζονται την Τετάρτη. 

SWISS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

The post Βασιλεία: Ο Σεφτσένκο απέκλεισε τον Βαβρίνκα (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα