Ζενγκ – Σαμπαλένκα: Τελικός με φαβορί

Κινγουέν Ζενγκ και Αρίνα Σαμπαλένκα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους το Σάββατο (10:30 GR) στην Rod Laver Arena στον πρώτο major τελικό της σεζόν στις γυναίκες με την Λευκορωσίδα και κάτοχο του τίτλου να είναι μεν το φαβορί, μετά από την εντυπωσιακή της πορεία μέχρι τον τελικό, αλλά την Κινέζα να φαντάζει ως το επικίδνυο αουτσάιντερ έτοιμη για να τα δώσει όλα στον πρώτο τελικό Grand Slam της καριέρας της. 

Η Νο2 του κόσμου, μετά

από τη νίκη της στον ημιτελικό της Πέμπτης κόντρα στην Κόρι Γκοφ, μετράει 13 σερί νίκες στη Μελβούρνη έγινε η πρώτη που κάνει back to back σε τελικούς μετά από την Σερίνα Γουίλιαμς (2016-2017), δείχνοντας παράλληλα μια μεγάλη συνέπεια όσον αφορά τα Grand Slam καθώς στα τελευταία 6 major τουρνουά έχει φτάσει σε 6 ημιτελικούς και 3 τελικούς, έχοντας κατακτήσει έναν τίτλο, αυτόν πέρσι στη Μελβούρνη. 

Συνολικά από την αρχή της σεζόν η Σαμπαλένκα έχει ρεκόρ 10-1 έχοντας χάσει μόνο στο warm-up τουρνουά στο Μπρίσμπεϊν από την Έλενα Ριμπάκινα. 

Στο δρόμο για τον τελικό η Σαμπαλένκα έκανε ένα πραγματικό…πάρτι κερδίζοντας κατά σειρά τις Ζέιντελ, Φρουβίρτοβα, Τσουρένκο, Ανισίμοβα, Κρεϊτσίκοβα και Γκοφ και μάλιστα χωρίς να χάσει set.

Η πορεία της Σαμπαλένκα μέχρι τον τελικό

1R: Έλα Ζέιντελ (Γερμανία) 6-0, 6-12R: Μπρέντα Φρουβίρτοβα (Τσεχία) 6-3, 6-23R: Λέσια Τσουρένκο (Ουκρανία) 6-0, 6-04R: Αμάντα Ανισίμοβα (ΗΠΑ) 6-3, 6-2QF: Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα (Τσεχία) 6-2, 6-3SF: Κόρι Γκοφ (ΗΠΑ) 7-6(2), 6-4

Από την άλλη πλευρά για τη Ζένγκ αυτός θα είναι ο πρώτος major τελικός στην καριέρα της, μετά από τη νίκη της στον ημιτελικό κόντρα στην Νταγιάνα Γιαστρέμσκα έχοντας εξασφαλίσει παράλληλα την είσοδό της στο Top-10 από την ερχόμενη Δευτέρα. 

Η Κινέζα στον τελικό της Μελβούρνης θέλει να κάνει ό,τι και η Να Λι, η οποία κατέκτησε τον τίτλο πριν από το ακριβώς 10 χρόνια (2014) κερδίζοντας στον τελικό τη Σλοβάκα Ντομινίκα Τσιμπούλκοβα. 

Στην πορεία της προς τον τελικό η Ζενγκ, όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται δεν αντιμετώπισε ούτε μια παίκτρια seeded κερδίζοντας κατά σειρά τις Κρούγκερ, Μπόουτλερ, Γουάνγκ, Ντοντάν, Καλίνσκαγια και Γιαστρέμσκα. 

Η πορεία της Ζενγκ μέχρι τον τελικό 

1R: Άσλιν Κρούγκερ (ΗΠΑ) 3-6, 6-2, 6-32R: Κέιτ Μπόουτλερ (Μ. Βρετανία) 6-3, 6-33R: Γιαφάν Γουάνγκ (Κίνα) 6-4, 2-6, 7-6(10-8)4R: Οσεάν Ντοντάν (Γαλλία) 6-0, 6-3QF: Άννα Καλίνσκαγια (Ρωσία) 6-7(6), 7-6(3), 6-2SF: Νταγιάνα Γιαστρέμσκα (Ουκρανία) 6-4, 6-4

Σαμπαλένκα και Ζενγκ έχουν αναμετρηθεί μόλις μια φορά και μάλιστα πρόσφατα, στα προημιτελικά του US Open του περασμένο Σεπτεμβρίου με την Λευκορωσίδα να επικρατεί εύκολα με 6-1, 6-4. 

Τον τελικό του μονού των γυναικών θα ακολουθήσει αυτός του διπλού των ανδρών με τους Ιταλούς Σιμόνε Μπολέλι και Αντρέα Βαβασόρι να αντιμετωπίζουν τους Νο1 του κόσμου Ροάν Μποπανά και Μάθιους Έμπντεν.

AUS OPEN MEN’S SINGLES | WOMEN’S SINGLES | SCHEDULE (+9h)

The post Ζενγκ – Σαμπαλένκα: Τελικός με φαβορί appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα