The little black jacket: Chanel

23:52 1/3/2012 - Πηγή: Ntynomai

Και η καμπάνα, φυσικά, χτυπάει για ποίον άλλον, πέραν από τον Καrl Lagerfeld που παρά τα ομολογουμένως, αρκετά του χρονάκια, δεν λέει να κάτσει σε ησυχία, αλλά έχει βαλθεί να μας εκπλήσσει συνεχώς με τις νέες του δημιουργίες!

Αυτήν την φορά, ο φόρος τιμής ξεφεύγει από το κλασσικό μικρό μαύρο φόρεμα και ανέρχεται κατευθείαν στο απανταχού παρόν σετ του. Το μικρό μαύρο jacket!

Ο designer του οίκου με το αγέρωχο, διπλό C, σε δυναμική συνεργασία με την αρχισυντάκτρια της Vogue

Γαλλίας, Carine Roitfeld, προχώρησαν στην συγγραφή του βιβλίου: The Little Black Jacket: CHANEL’s classic revisited by Karl Lagerfeld and Carine Roitfeld.

Και θα μου πεις γιατί τόσος ντόρος, για ένα κομμάτι σχεδόν «κολλημένο» πάνω μας; Μα ακριβώς γι αυτό! Το μαύρο σακάκι πρωτοείδε τον κόσμο, μέσα από τα χέρια της Coco την δεκαετία του ’50, ενώ το είδαμε και το ξαναείδαμε να μεταμορφώνεται μέσα από τα μάτια του Karl σε όλες τις πιθανές εκδόσεις από το 1983 μέχρι και σήμερα. Πρωταγωνίστησε στους πιο διάσημους φακούς και αποθεώθηκε από όλο σχεδόν τον κόσμο της showbiz και μη:

star του οικειοποιούνται σε κάθε τους επίσημη ή ανεπίσημη έξοδο, όπως ακριβώς κάνουμε και εμείς, αφού έχει την τάση, την μαγική αυτή ιδιότητα να μεταμορφώνεται ανάλογα με τις καταστάσεις και τις συνθήκες. Ενώ είναι πάντα «εκεί» αποτελώντας την πιο ιδανική λύση-σωσίβιο, όλες εκείνες τις φορές που κοιτάμε απεγνωσμένες την ντουλάπα.

Φυσικά, η παρουσίαση του βιβλίου θα ακολουθηθεί από μια σωρεία events, στο τέλος Μαρτίου, ενώ θα φιλοξενηθεί στο Τόκιο μια ειδικά αφιερωμένη έκθεση στο εν λόγω ρούχο (ανοιχτή στο κοινό από τις 24 Μαρτίου).

Ωστόσο, θα χρειαστεί να περιμένουμε περισσότερο μέχρι το βιβλίο, αφού δεν πρόκειται να βγει στην αγορά, μέχρι και το φθινόπωρο του 2012. Μέχρι τότε, πέραν από υπομονή, δεν θα έβλαπτε να κάνουμε και λίγο τιμής ένεκεν shopping:


Cassius washed-silk cape (207,43 €) [Περισσότερα]
Light Of Day tuxedo jacket (280,30 €) [Περισσότερα]
Cropped jersey jacket (92,53 €) [Περισσότερα]
Stretch cotton-twill jacket (169,33 €) [Περισσότερα]
Sleeveless stretch-weave jacket (301,89 €) [Περισσότερα]
Μακρύ τζάκετ by MAISON MARTIN MARGIELA (185,00 €) [Περισσότερα]
Τζάκετ EMPORIO ARMANI (235,00 €) [Περισσότερα]
Μπλέιζερ (220,00 €) [Περισσότερα]
Τζάκετ SEE BY CHLOE’ (173,00 €) [Περισσότερα]
Μπλέιζερ PRADA (385,00 €) [Περισσότερα]

*Παρόλα αυτά η δημιουργική δραστηριότητα του διάσημου και εκκεντρικού στυλίστα δεν τελειώνει εδώ, αφού έχει ήδη εκτελέσει χρέη designer, φωτογράφου και guest editor για την παγκόσμια έκδοση και κυκλοφόρηση του Metro στις 7 Φεβρουαρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα