A.ΣΑΜΑΡΑΣ: Θα χαρούμε να ξαναγυρίσουν κοντά μας οι διαγραφέντες

20:14 22/2/2012 - Πηγή: 24wro
Επεξηγώντας την απόφασή του να στηρίξει τη...
νέα συμφωνία με τους εταίρους, υποστήριξε πως με την απόφαση του Eurogroup - η Ελλάδα κερδίζει χρόνο και περιθώρια να βγει από την κρίση και πως η απόφαση αυτή έχει τρείς μεγάλες διαφορές από το πρώτο Μνημόνιο, και μία μεγάλη ομοιότητα:

Κανείς δεν περισσεύει. Πρέπει να είμαστε άρρηκτα ενωμένοι. Όχι ‘‘σκορποχώρι’’», είπε μιλώντας
στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ
Το δρόμο της επιστροφής προς τους διαγραφέντες, έστειλε μιλώντας στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς
Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε πως οι εκλογές θα προκηρυχθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του PSI και πως θα γίνουν μέσα στο επόμενο δίμηνο, χαρακτηρίζοντας τις εκλογές ως τις πιο καθοριστικές εκλογές μετά το 1974.
«Ακόμα και για εκείνους τους συναδέλφους μας που εγκατέλειψαν το κόμμα, τις τελευταίες μέρες, θα χαρούμε να ξαναγυρίσουν κοντά μας, εφ’ όσον βέβαια, έμπρακτα αποδείξουν, τις κρίσιμες επόμενες μέρες, ότι συστρατεύονται με την Παράταξη», σημείωσε, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του newsbomb, που μιλούσε για επανένταξη όσων στελεχών, συνταχθούν με το κόμμα στις επόμενες ψηφοφορίες, στη Βουλή.
«Ήδη αρχίζει μια πανστρατιά της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των εκλογών. Και κανείς δεν περισσεύει. Αλλά πριν συστρατευθούμε όλοι, πρέπει να κλείσουμε κάθε ρωγμή. Τωρινή και μελλοντική. Διότι δεν έχουμε μπροστά μας μόνο τη μάχη των εκλογών. Έχουμε και την πολύ πιο σημαντική μάχη που θα δώσουμε μετά τις εκλογές, για να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα. Και πρέπει να είμαστε άρρηκτα ενωμένοι. Όχι ‘‘σκορποχώρι’’», συμπλήρωσε εξηγώντας την απόφασή του.
«Κερδίσαμε χρόνο»

- Η πρώτη διαφορά είναι ότι τώρα γίνεται «κούρεμα» δηλαδή απευθείας μείωση του χρέους. Το οποίο στο μεταξύ είχε καταστεί μη βιώσιμο.
- Η δεύτερη μεγάλη διαφορά είναι ότι μειώνεται και το επιτόκιο δανεισμού, ενώ προηγουμένως είχε ανέβει. Και μάλιστα με τιμωρητικό τρόπο…
- Η τρίτη μεγάλη διαφορά είναι ότι η αποπληρωμή του χρέους μετατίθεται σε βάθος χρόνου. Ενώ τότε δεν μετακινήθηκε καθόλου.
Ωστόσο όπως υπογράμμισε η ομοιότητα με το πρώτο Μνημόνιο, είναι ότι διατηρείται η ίδια συνταγή. Καθώς λείπει ο τρίτος – και πιο σημαντικός πλέον – πυλώνας της Ανάπτυξης.
Οι προοπτικές
Ο Αντώνης Σαμαράς, σημείωσε ωστόσο πως τώρα – και ανεξάρτητα από το τι περιλαμβάνει η νέα σύμβαση – υπάρχουν προοπτικές να επιτύχουμε στο μέλλον αναπτυξιακά μέτρα, οι οποίες προκύπτουν από
- τα ευρω-ομόλογα, τα οποία ήδη συζητούνται όλο και περισσότερο
- από την πολιτική πίεση που υπάρχει σήμερα στην Ευρώπη, όλο και περισσότερο, για μέτρα Ανάκαμψης, ειδικά στοχευμένα στις χώρες που πλήττονται περισσότερο
- από τις προοπτικές που δημιουργούνται πλέον, για εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου της Ελλάδας με την αξιοποίηση της ΑΟΖ.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του μάλιστα, όλα αυτά βέβαια, θα αρχίσουν άμεσα, αλλά θα αρχίσουν να καρποφορούν μετά από ένα διάστημα 3 ως 5 ετών, για αυτό έθεσε ως άμεσους στόχους την Ανάσχεση της ύφεσης και κ
Keywords
Τυχαία Θέματα