FT: Ειδικός λογαριασμός σημαίνει εκχώρηση κυριαρχίας

23:41 7/2/2012 - Πηγή: 24wro
H γερμανική έκδοση των Financial Times γράφει ότι...
με τον «κλειστό» λογαριασμό θα αφαιρεθεί πρακτικά από τους Έλληνες εν μέρει το κυριαρχικό δικαίωμα επί του προϋπολογισμού τους.Ο λογαριασμός αυτός θα είχε στην πράξη παρόμοιο αποτέλεσμα με τον απορριφθέντα από την Αθήνα ευρωπαίο δημοσιονομικό Επίτροπο», συνεχίζει το άρθρο. «Και οι δύο προτάσεις προέρχονται από το ίδιο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου οικονομικών.

Το άρθρο
επισημαίνει ότι τόσο η γερμανίδα καγκελάριος όσο και ο γάλλος πρόεδρος γνωρίζουν ότι οι Έλληνες δεν πρόκειται να ανταποκριθούν στο αίτημα για ειδικό λογαριασμό όπως δεν ανταποκρίθηκαν και σε εκείνο για ένα δημοσιονομικό Επίτροπο, καθώς αυτό θα σήμαινε ολοκληρωτική παράδοση των όπλων.
«Γι’ αυτό το να θέτει κανείς τόσο τέτοια αιτήματα που είναι αδύνατο να ικανοποιηθούν είναι πολύ πιο βολικό, ειδικά για την Άνγκελα Μέρκελ, παρά να πρέπει να υπερασπιστεί την αντιδημοφιλή ελληνική βοήθεια στην εσωτερική πολιτική σκηνή», τονίζεται στο άρθρο.
Το άρθρο κλείνει με την παρατήρηση πως η Γερμανία και η Γαλλία παραβλέπουν ότι η Ελλάδα έχει κυρίως χρέη προς το εξωτερικό. Και σπεύδει να συμπαιράνει πως μια χρεοκοπία της Ελλάδας δεν θα έρθει χωρίς κόστος για την Ευρώπη.
Ας ζυγίσουν οι Ευρωπαίοι τί θέλουν. Θέλουν να καταστρέψουν την Ένωση, εξυπηρετώντας μικροπολιτικά συμφέροντα, ή να σώσουν την Ελλάδα;

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα