Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αν συνεχιστούν οι καταλήψεις θα χαθεί η εξεταστική

16:27 6/9/2011 - Πηγή: 24wro
Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν έχει εκπτώσεις...
Όλοι πρέπει να αναλάβουν το κόστος του αγώνα τους, επισήμανε την Τρίτη (05.09) η υπουργός Παιδείας, σχετικά με τις καταλήψεις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
H κα Άννα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι ο νέος  νόμος προβλέπει ότι δεν μπορούν να γίνουν εξετάσεις σε μαθήματα που δεν έχουν διδαχθεί επί 13 εβδομάδες.
Ειδικότερα, η κα Διαμαντοπούλου αναφερόμενη στον νόμο, είπε ότι είναι στη διάθεση κάθε συγκλήτου ή φοιτητικού συλλόγου που θα την προσκαλέσει για
περαιτέρω διευκρινίσεις επί της εφαρμογής του. Τόνισε δε, ότι είναι αδιανόητο να ζητείται η αλλαγή ενός νόμου, ο οποίος μόλις ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία της Βουλής.
Είμαστε αποφασισμένοι στην εφαρμογή του νέου Νόμου για τα ΑΕΙ και είναι "ύβρις προς το ελληνικό κοινοβούλιο να έρχονται ομάδες με προτάσεις για αλλαγές",  ξεκαθάρισε την Τρίτη, η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου απευθυνόμενη κυρίως, χωρίς όμως να την κατονομάσει, στην Σύνοδο των πρυτάνεων ΑΕΙ.
Λένε ψέμματα όσοι αντιδρούν
Η υπουργός έκανε λόγο για ψέμματα και παρανοήσεις στον νόμο και γι' αυτό έδωσε στη δημοσιότητα 50 ερωτήσεις-απαντήσεις, που διευκρινίζουν πολλά ζητήματα.
Παράλληλα η κ. Διαμαντοπούλου δεσμεύτηκε ότι:
- Δεν σταματά η δημόσια χρηματοδότηση. Η Πολιτεία έχει την ευθύνη της χρηματοδότησης των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
- Δεν σταματά η διανομή των συγγραμμάτων. Οι Καθηγητές έχουν την ευθύνη να αναρτούν στο διαδίκτυο τις σημειώσεις τους. Από το 2013-2014 θα είναι αναρτημένα και ηλεκτρονικά όλα τα συγγράμματα.
Δεν αλλάζει η διάρκεια σπουδών στις Σχολές και τα Τμήματα. Δίνεται η δυνατότητα για τριετείς σπουδές, σε όσα ΑΕΙ το επιθυμούν, με αποφάσεις των Συγκλήτων τους. Προϋπόθεση ότι Τμήματα με το ίδιο αντικείμενο σε διαφορετικά ΑΕΙ να έχουν τελικά τα ίδια έτη σπουδών.
Δεν υπάρχουν δίδακτρα στις προπτυχιακές σπουδές. Διατηρείται η δημόσια και δωρεάν Παιδεία και στην Ανώτατη Εκπαίδευση, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα. Στις μεταπτυχιακές σπουδές ισχύει ό,τι και σήμερα
.Δεν καταργείται η δωρεάν σίτιση και στέγαση.
Σχετικά με το ακαδημαϊκό άσυλο, τόνισε ότι είναι σαφές ότι ισχύει. Πρόσθεσε, όμως, ότι το πρόβλημα των πανεπιστημίων δεν είναι το άσυλο.
Νέο πανεκπαιδευτικό συαλλαλητήριο
Το "μέτωπο" στην Παιδεία, φαίνεται πάντως να μεγαλώνει από μέρα σε μέρα, καθώς πλέον στους δρόμους κατεβαίνουν τώρα και οι μαθητές. "Βγαίνουμε στους δρόμους για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των σχολείων μας" είναι το κεντρικό σύνθημα ανακοίνωσης του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας. Οι μαθητές θα συμμετάσχουν στο νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα γίνει την Πέμπτη στις 12:00 στην Ομόνοια.
Keywords
Τυχαία Θέματα