Α. Παπαρήγα: Η χρεοκοπία της Ελλάδας έχει αρχίσει

14:50 13/4/2011 - Πηγή: 24wro
Η χρεοκοπία της Ελλάδας έχει αρχίσει, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί...
τόνισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας ότι ήδη ένα μέρος του κεφαλαίου έχει υποτιμηθεί, τα κρατικά ομόλογα επίσης είναι υποτιμημένα, τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν απώλειες που φθάνουν το 30%, υπάρχει στάση πληρωμών και η δημόσια περιουσία είναι και
αυτή υποτιμημένη.
Η κ. Παπαρήγα στάθηκε στη διχογνωμία που υπάρχει στην Ευρώπη για το αν πρέπει να γίνει τώρα ή αργότερα η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλά, όπως είπε, περιμένουν να δούν τι θα γίνει και με την Ισπανία και μετά να αποφασίσουν.
Γι' αυτό και όπως είπε η γραμματέας του ΚΚΕ θα υπάρξει υπάρξει περαιτέρω πίεση και περαιτέρω μείωση της αξίας της δημόσιας περιουσίας, καθώς οι υποψήφιοι αγοραστές θα περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να κερδίσουν όσο το δυνατό περισσότερα.
Σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, η κ. Παπαρήγα είπε ότι τα μεγάλα συμφέροντα θέλουν συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ωστόσο, όλα αυτά αποτελούν μία ιστορική ευκαιρία για τον λαό να απορρίψει αυτή τη μεταμφίεση και να συμπαραταχθεί με το ΚΚΕ, όπως είπε.
Αναφερόμενη στα άλλα κόμματα, τόνισε ότι στις προτάσεις τους δεν υπάρχουν θετικά στοιχεία για τους εργαζόμενους, ενώ για τις θέσεις των άλλων αριστερών κομμάτων είπε ότι μπερδεύουν τον κόσμο γιατί δεν αγγίζουν την βασική ανάγκη, που είναι η αλλαγή του συστήματος.
Επανέλαβε ότι οι προβλέψεις του ΚΚΕ για την κρίση επιβεβαιώθηκαν και για τον λόγο αυτό ζήτησε από τον λαό να εμπιστευθεί την πολιτική και τις προτάσεις του κόμματος, ενώ για το Μνημόνιο ανέφερε ότι οι ταξικοί στόχοι του έχουν πετύχει, αφού έχουν δρομολογηθεί και δρομολογούνται όλα τα μέτρα και οι αναδιαρθρώσεις που προβλέπει.
Το βασικο αποτέλεσμα της κρίσης είναι η καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων, πρώτα απ΄όλα της εργατικής δύναμης με την μορφή της μαζικής ανεργίας ή της υποαπασχόλησης, η απαξίωση με τη μορφή μείωσης μισθών και συντάξεων, καθώς και η απώλεια κοινωνικών παροχών και υπηρεσιών, κατέληξε η κ. Παπαρήγα.
newsbomb
Keywords
Τυχαία Θέματα