Α. ΣΕΝΑ: Ένας ζωντανός μύθος

21:04 30/10/2012 - Πηγή: 24wro
Μ' ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ για μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τον Άιρτον Σένα...
συνεχίζει το Cinedoc τις κινηματογραφικές του Τετάρτες. Ο λόγος για το Senna του βρετανού υποψήφιου για Όσκαρ Ασίφ Καπάντια, που θα προβληθεί την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 στις 20:00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Το
«Senna» είναι ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που διηγείται την ιστορία της καριέρας του Βραζιλιάνου μύθου της Φόρμουλα ένα, ο οποίος αναδείχθηκε τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, από το 1984 εως τον πρόωρο θάνατό του, μια δεκαετία αργότερα.

Το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ CONN-X, ενθουσίασε κοινό και κριτικούς και είναι βέβαιο πως αδίκως δεν προτάθηκε για Όσκαρ.

Πολύ περισσότερο από μια ταινία για τους οπαδούς της F1, το «Senna» ξετυλίγει την συγκλονιστική ιστορία της ζωής του Άιρτον Σένα με μια μοναδική κινηματογραφική προσέγγιση που κάνει χρήση για πρώτη φορά σπάνιων οικογενειακών και επαγγελματικών φιλμ από τον αγωνιστικό χώρο της F1. Το ντοκιμαντέρ έγινε με την συνεργασία της οικογένειας του Άιρτον Σένα, της F1 και του Ινστιτούτου Ayrton Senna, το κοινωφελές ίδρυμα που ιδρύθηκε μετά το θάνατό του, και το οποίο προσφέρει εκπαιδευτικές ευκαιρίες σε εκατομμύρια άπορα παιδιά στη Βραζιλία.

Η προβολή συνδιοργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο, στα πλαίσια των Βραβείων Ντοκιμαντέρ Grierson. Προβάλλεται παράλληλα στους κινηματογράφους: Δαναός (Κυριακή 11.11.2012), Brave New World – Λευκωσία και Cine-Μαθήματα στα Χανιά.

Προπώληση στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (οδός Σταδίου).
Τιμή εισιτήριου: 6 ευρώ
e-go.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα