Αιχμές από Βενιζέλο για εσωκομματική αντιπολίτευση και Παπανδρέου

08:22 19/10/2012 - Πηγή: 24wro
Δύσκολο εγχείρημα χαρακτηρίζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου για διεξαγωγή του συνεδρίου τον ερχόμενο Φεβρουάριο...
Για να γίνει το συνέδριο, ως γνωστόν, θα πρέπει να εκλεγούν σύνεδροι από τη βάση.
Δηλαδή σε κάθε νομό ή δήμο να στηθούν κάλπες και ο κόσμος, τα μέλη να ψηφίσουν τους αντιπροσώπους που θα στείλουν στο συνέδριο. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να βρούνε… μέλη του ΠΑΣΟΚ
γιατί αλλιώς πως; Αυτή την ώρα οι οργανώσεις Ν.Ε, Τ.Ο και περιφερειακές δεν υφίστανται, ενώ τα μέλη του ΠΑΣΟΚ σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο είναι μετρημένα. Άρα μιλάμε εκ των προτέρων για ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, που θα αναλάβει να αντιμετωπίσει κυρίως η Κεντρική οργανωτική επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Με την διεξαγωγή του συνεδρίου διαφώνησαν χθες ανοικτά οι κύριοι Πάνος Μπεγλίτης, Άγγελος Τόλκας και Γιάννης Μαγκριώτης που είπαν -ο καθένας για ξεχωριστούς λόγους- ότι με την κατάσταση που επικρατεί προτιμότερο θα ήταν να μετατεθεί λίγους μήνες αργότερα, αφού πρώτα ξεκαθαριστεί το κλίμα και κυρίως το τι θα γίνει με τα μέτρα και την κυβέρνηση.

Απέναντι σε αυτούς που διαφώνησαν βρέθηκαν οι Νίκος Σαλαγιάννης, Συλβάνα Ράπτη και Δημήτρης Λιτζέρης που απηχούν και τις απόψεις του κ. Βενιζέλου. Έτσι κατέστη φανερό ότι έχει δημιουργηθεί ένα εσωτερικό μέτωπο. Υπήρξε και μια τρίτη άποψη στελεχών που κυρίως απηχούν τις απόψεις του Κώστα Σκανδαλίδη (ο ίδιος δεν πήρε το λόγο) εκφράζοντας την άποψη ότι θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με τα μέτρα και με τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση.

Στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, οι υποστηρικτές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έριξαν το μπαλάκι στους εσωκομματικούς αντιπάλους του κ. Βενιζέλου με πρώτο τον Ανδρέα Λοβέρδο: «Καλά κάνεις πρόεδρε και προχωράς σε συνέδριο κάνοντας πρόσκληση σε όλα τα στελέχη που δεν ξέρουμε αν θα έρθουν», είπαν χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος παίρνοντας αφορμή από την τοποθέτηση αυτών των στελεχών απάντησε στη δευτερολογία του αφήνοντας παράλληλα αιχμές σε όσους τον κατηγόρησαν για έλλειψη δημοκρατίας στο κόμμα με κατηγορίες, ενώ σχολίασε εμμέσως και την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου:

«Έχουμε περίεργα φαινόμενα να κάνει ο καθένας από την πλευρά του ότι θέλει να κινείται διαφορετικά η ΚΟ από το κόμμα και έχουμε παράδειγμα το τί έγινε στη ψηφοφορία στη βουλή για το νομοσχέδιο για την παιδεία που καταψήφισαν βουλευτές μας» ( σ.σ. δεν ψήφισαν Γ. Παπανδρέου, Α. Λοβέρδος, Μ. Χρυσοχοΐδης, Χρ. Αηδόνης, Γ. Ντόλιος και Συμεών Κεδίκογλου) και συνέχισε λέγοντας: «Εγώ είναι ανοικτός, ποτέ άλλοτε το ΠΑΣΟΚ δεν λειτουργούσε τόσο συνολικά και δημοκρατικά όπως τώρα…» .

Η αναφορά αυτή ερμηνεύτηκε από πολλούς ως αιχμή εναντίον του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου που λειτουργούσε κατά τον κ. Βενιζέλο αντιπαραγωγικά.

newpost.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα