Ανάσα στους πολύτεκνους από το υπουργείο Παιδείας

10:50 15/4/2011 - Πηγή: 24wro
Ανάσα στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες δίνουν οι δηλώσεις της υπουργού Παιδείας...
Άννας Διαμαντοπούλου, σύμφωνα με τις οποίες μπορούν να ζητήσουν μεταγραφή σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ της επιλογής τους με το συνολικό εισοδηματικό όριο να ανέρχεται σε 50.000 ευρώ.

Μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τα πρότυπα πειραματικά σχολεία
και αναφερόμενη στο θέμα των μεταγραφών, είπε ότι «αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και ότι πρέπει τα παιδιά των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών για κοινωνικούς λόγους να στηριχτούν όσο το δυνατόν περισσότερο και αυτό θα κάνουμε», ενώ αντέτεινε ότι «θα πρέπει σε όλα αυτά να διατηρηθούν και να ακολουθούνται κατά γράμμα τα αξιοκρατικά κριτήρια.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Θα έρθει ένα παιδί από πολύτεκνη οικογένεια στην πόλη που θέλει, όχι όμως και στη σχολή που θέλει, αλλά στη σχολή που μπορεί».

Προηγήθηκε η ακρόαση φορέων για το συζητούμενο νομοσχέδιο, με τους εκπροσώπους των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, Κατερίνα Καντεράκη και Β. Θεοτοκάτο αντίστοιχα, οι οποίοι ζήτησαν από την Άννα Διαμαντοπούλου να δει με μεγαλύτερη ευαισθησία το θέμα των μεταγραφών.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Ένωσης Πολυτέκνων τάχθηκε υπέρ της κατάργησης των εισοδηματικών κριτηρίων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «με την εφαρμογή τους καταδικάζονται αρκετοί πολύτεκνοι να μη σπουδάζουν τα παιδιά τους».

newsbomb.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα