Χιμένεθ: Ήρθα για τίτλο

10:05 3/5/2011 - Πηγή: 24wro
Συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ισπανίας έδωσε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ.



Ο Χιμένεθ μίλησε στην εκπομπή «This is football» του ραδιοφωνικού σταθμού «Cadena Cope», τόσο για τους λόγους που ήρθε στην Ελλάδα και την ΑΕΚ, όσο και για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και τα όσα συνέβησαν εκεί.

Αναλυτικά:

«Είμαι περήφανος που πήρα ένα τίτλο μακριά από την πατρίδα μου και που βλέπω να γίνομαι δεκτός με τόση αγάπη στην Ισπανία. Η αλήθεια είναι ότι ο Ατρόμητος δεν έκανε σουτ προς την εστία, είχε βέβαια κάποιες ευκαιρίες που βγήκαν έξω.

Δεν ήταν ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, αλλά με κάποιες εξαιρέσεις οι τελικοί είναι συνήθως βαρετοί. Υπάρχει περισσότερο πάθος παρά ποιότητα. Δείξαμε την ανερώτητα μας απέναντι στον Ατρόμητο, όπως δείχνει και το σκορ. Θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο», είπε αρχικά ο Χιμένεθ και συνέχισε:

«Ο Ατρόμητος έχει κάνει μια καλή χρονιά. Αν και δεν είναι από τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας, έφτασε στον τελικό, ίσως είχε πιο εύκολη πορεία από εμάς που αποκλείσαμε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό. Οι διασταυρώσεις ήταν πολύ δύσκολες και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Ο Ατρόμητος δεν έκανε εύκολα τα πράγματα στον τελικό. Έπαιξε με τιμή. Πιστεύω ότι η ΑΕΚ άξιζε το Κύπελλο», τόνισε ο Χιμένεθ.

Στη συνέχεια ο Ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε και στα πολλά χρόνια που είχε μείνει η ΑΕΚ χωρίς τίτλο:
«Η ΑΕΚ ήταν σχεδόν μια δεκαετία χωρίς τίτλο! Είναι ιστορικά μια από τις σημαντικότερες ομάδες στην Ελλάδα και ήταν βαρύ να είναι εννέα χρόνια χωρίς τίτλο και υπήρχε η απαίτηση λόγω της ιστορίας της. Αυτός ο τίτλος είναι εντυπωσιακός. Η ΑΕΚ έχει πάρει πολλούς τίτλους στην ιστορία της και συνεχείς, αλλά ποτέ δεν είχε μείνει τόσα χρόνια χωρίς τίτλο και είναι όλοι τρελαμένοι εδώ!».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις δυσκολίες της φετινής σεζόν:

«Είναι δύσκολα τα πράγματα, από τη μία η ιστορία της ομάδας και από την άλλη η πραγματικότητα με τα οικονομικά προβλήματα. Η ΑΕΚ έκανε μεγάλη προσπάθεια για να με αποκτήσει και τους είχα πει από την αρχή ότι δεν έρχομαι για τουρισμό, ερχόμουν με απαιτήσεις, ήρθα για να κερδίσουμε κάποιον τίτλο και ευτυχώς έγινε όπως ήθελα. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ευχαριστήσω με λόγια και πράξεις τους παίκτες, οι οποίοι έκαναν περισσότερα ίσως απ' όσα περίμεναν κάποιοι από αυτούς. Έδωσαν ένα μάθημα για το τι μπορεί να κερδίσει κάποιος με θέληση και υπομονή, ότι μπορούν έτσι να πάρουν ένα Κύπελλο, αν και επαναλαμβάνω ότι τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ έχει χάσει δυναμική και σημαντικούς παίκτες».

Ο Χιμένεθ δεν... ξέχασε και τους δύο συμπατριώτες του ποδοσφαιριστές, τονίζοντας ότι:
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Ήταν σημαντικοί, π.χ., στους ημιτελικούς ή στα προημιτελικά, όπου ο Μίτσελ έβαλε το καθοριστικό γκολ. Ο Ματέος έκανε μεγάλο ματς στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Είμαι ικανοποιημένος από αυτούς, όπως και από τον Μπαχά, τον Μαροκινό επιθετικό που ήταν χρόνια στην Ισπα
Keywords
Τυχαία Θέματα