ΕΥΡΩΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ: Να λογοδοτήσουν αυτοί που παρέσυραν την Ελλάδα

09:17 10/2/2012 - Πηγή: 24wro
Την αντίδραση των ευρωσοσιαλιστών προκάλεί η στάση της τρόικας και η ουσία του νέου...
προγράμματος που καλείται να εγκρίνει το ελληνικό κοινοβούλιο.
Με επιστολή του μάλιστα, ο επικεφαλής της ομάδας, κ. Χάνες Σβόμποντα, έπειτα από την επίσκεψη του στην Ελλάδα και τη συζήτηση που ακολούθησε εντός της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, προς τον Πρόεδρο της ΕπιτροπήςΧ.Μ. Μπαρόζο καλεί τον ίδιο καθώς και τον αρμόδιο Επίτροπο Όλι Ρεν να παρουσιαστούν και να δώσουν εξηγήσεις «για τους όρους που συνδέονται
με το πρόγραμμα, τις αρμοδιότητες των υπαλλήλων που εμπλέκονται και την οικονομική βάση των συνταγών τους».

Τονίζει παράλληλα στην επιστολή του ο κ. Σβόμποντα, ότι «η Τρόικα έχει υιοθετήσει μια στάση ιδεολογικού τιμωρού, που στερείται οποιασδήποτε οικονομικής βάσης και αποτελεί προδοσία του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου και της θεμελιώδους για την Ένωσή μας αξίας της αλληλεγγύης. Είναι ύψιστης σημασίας η άμεση ανάγκη να λογοδοτήσουν οι αξιωματούχοι που επέβαλαν στην Ελλάδα αυτό το τοξικό μείγμα υφεσιακών και κοινωνικά καταστρεπτικών πολιτικών».

Με αφορμή την επιστολή του κ. Σβόμποντα η επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠαΣοΚ στο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κυρία Μαριλένα Κοππά δήλωσε πως : «Η Τρόικα αγνοεί συστηματικά ότι σειρά μελετών αποδεικνύουν ότι το κόστος εργασίας και η ανταγωνιστικότητα είναι δύο εντελώς άσχετα μεταξύ τους μεγέθη στην Ελλάδα σήμερα, βουλιάζοντας σε περαιτέρω ύφεση την Ελληνική οικονομία».
Keywords
Τυχαία Θέματα