Γαλλία : Τεστ για την πρωτοπόρο

14:15 7/5/2011 - Πηγή: 24wro
Στην έδρα της μαχόμενης για την αποφυγή του υποβιβασμού Νανσί ... δοκιμάζεται απόψε η πρωτοπόρος του γαλλικού πρωταθλήματος Λιλ στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής.


ΑΡΛ –ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ

ΑΡΛ: Για πρώτη φορά έπειτα από πάρα πολύ καιρό η ουραγός Αρλ δεν μπόρεσε να παλέψει ένα παιχνίδι γνωρίζοντας τη συντριβή 5-0 στην έδρα της πρωτοπόρου Λιλ.
Σημαντική συμβολή σ’ αυτό βέβαια έπαιξε και η αποβολή του μπακ-χαφ Κορέζ που φυσικά θα απουσιάσει από το αποψινό ματς με τους «πράσινους». Αντίθετα εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει ο  έμπειρος αμυντικός και αρχηγός της ομάδας Μπαλντέ. Τα προβλήματα όμως παραμένουν πολλά για τον τεχνικό της προ πολλού υποβιβασμένης νεοφώτιστης εφέτος ομάδας Φαρούκ Χατζιμπέγκιτς που δεν θα έχει στη διάθεση του και τους λαβωμένους μπακ Λορεντί , Αμπενχζοάρ,  Ζερμανί , τον επιθετικό Ντιαβαρά και τον μέσο Πιοσέλ. Μετράει τέσσερις ήττες και δύο ισοπαλίες στα τελευταία της έξι ματς.


ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ: Έμεινε δύο βαθμούς μακριά από την 6η προνομιούχο θέση έπειτα από την εντός έδρας ισοπαλία με τη Μονακό την προηγούμενη αγωνιστική αν και οι Μονεγάσκοι έμειναν με 10 παίκτες στο τελευταίο ημίωρο. Προβλήματα δεν έχει ιδιαίτερα ο τεχνικός της Κριστόφ Γκαλτιέ που απουσίασε αυτή την εβδομάδα καθώς περνά εξετάσεις για να πάρει το δίπλωμα επαγγελματία προπονητή. Μοναδικός πονοκέφαλος ο τραυματισμός του Πλές Ματουϊντί που καθιστά αμφίβολη τη συμμετοχή του απόψε. Έχει μόλις μία νίκη αλλά και τέσσερις ισοπαλίες στα έξι της τελευταία ματς.

ΚΑΕΝ- ΛΑΝΣ

ΚΑΕΝ: Με το θριαμβευτικό 4-0 εκτός έδρας επί της Νις την προηγούμενη εβδομάδα κατάφερε να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού αλλά φυσικά ο κίνδυνος δεν έχει σε καμία περίπτωση ξεπεραστεί. Ο τεχνικός της Φρανκ Ντιμάς δεν θα μπορέσει απόψε να στηριχθεί στον τιμωρημένο μέσο Γιαταμπαρέ ενώ παραμένουν εκτός μάχης οι λαβωμένοι Προμάν (μέσος) Ταφορό και Λαζάρεβιτς (αμυντικοί). Αντίθετα εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει ο αμυντικός Ινέζ. Έχει απολογισμός δύο νίκες, τρεις ήττες και μία ισοπαλία στα έξι της πιο πρόσφατα ματς.

ΛΑΝΣ: Η δραματική (στο 93’) ήττα από την Λοριάν την προηγούμενη αγωνιστική ουσιαστικά καταδίκασε πρόωρα τη Λανς που μάλιστα προηγείτο μέχρι το 83’ με 2-1 σ’ υποβιβασμό. Ο τεχνικός της Λάζλο Μπόλονι παραδέχθηκε ότι μόνον ένα θαύμα και τάσεις αυτοκτονίας άλλων ομάδων θα εμποδίσουν την ομάδα του να αποχαιρετήσει την κορυφαία  κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος. Η απογοήτευση των οπαδών της ομάδας μετατράπηκε σε οργή και επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του Κροάτη διεθνή γκολκίπερ της  Ρούνιε. Αναφορικά με τα προβλήματα πέραν του μακροχρόνια λαβωμένου Σέρβου αμυντικού Κοβάσεβιτς που θα απουσιάσει εκ νέου αμφίβολη εξ αιτίας τραυματισμού είναι η συμμετοχή των  Ραφαέλ Βαράν και  Ανρί Μπεντιμό. Αγνοεί τη χαρά της νίκης στα πέντε της τελευταία ματς διάστημα στο οποίο έχει τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες.

ΛΟΡΙΑΝ – ΤΟΥΛΟΥΖ

ΛΟΡΙΑΝ: Όχι μόνον κατάφερε με δραματικό τρόπο να ανεβάσει στα 11 ματς το σερί τη
Keywords
Τυχαία Θέματα