ΓΕΡΟΥΣΙΑ: Ο Στρος Καν θα έχει μια δίκαιη δίκη

11:40 18/5/2011 - Πηγή: 24wro
«Δίκαιη» θα είναι η δίκη του Ντομινίκ Στρος Καν, εάν διεξαχθεί, δήλωσε σήμερα ο ρεπουμπλικάνος... γερουσιαστής Τζεφ Σέσιονς, μέλος της δικαστικής επιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας, την ώρα που οι εικόνες του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με χειροπέδες έχουν προκαλέσει σοκ στη Γαλλία.
«Πιστεύω ότι θα έχει μια δίκαιη αντιμετώπιση γιατί αυτό
είναι δική μας ευθύνη. Οποιοσδήποτε στις ΗΠΑ, που κατηγορείται για τέτοιου τύπου εγκληματικές πράξεις δικαιούται να έχει μια δίκαιη δίκη και αυτό θα συμβεί και με τον Ντομινίκ Στρος-Καν», είπε.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ, δήλωσε ότι ο Στρος Καν «είναι φανερό ότι δεν είναι σε θέση να διευθύνει το ΔΝΤ».
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Dow Jones Newswires, σε συνέντευξη Τύπου ο Γκάιτνερ είπε ότι συνεπεία αυτού είναι σημαντικό το ΔΝΤ να καταρτίσει ένα πρόγραμμα που θα επιτρέπει στο διεθνή οργανισμό να έχει μια μόνιμη διεύθυνση.
Οι ΗΠΑ είναι ο πρώτος μέτοχος του ΔΝΤ, γεγονός που τούς προσδίδει σημαντική επιρροή για ό,τι συμβαίνει στο διεθνή οικονομικό οργανισμό και τίποτε δεν μπορεί να γίνει σε αυτόν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους.
Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ συνεδρίασε άτυπα τη Δευτέρα για να εξετάσει την κατάσταση που διαμορφώθηκε εξαιτίας της σύλληψης του Στρος-Καν δύο ημέρες νωρίτερα. Το ΔΝΤ ανακοίνωσε απλώς στο τέλος της συνεδρίασης ότι η διοίκησή του «παρακολουθεί τις εξελίξεις».

newsbomb.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα