Η πιο μεγάλη ώρα για το ελληνικό δημόσιο

11:11 1/1/2012 - Πηγή: 24wro
Στις 15 Ιανουαρίου έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο... για την αναμόρφωση του κράτους που θα φέρει σαρωτικές αλλαγές σε όλο το εύρος της δημόσιας διοίκησης.
Οι συνέπειες από την εφαρμογή του θα είναι οι απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, οι καταργήσεις Φορέων, Οργανισμών, Ανεξάρτητων Αρχών, ακόμη και υπουργείων, και πολλές συγχωνεύσεις.
Από ένα σύνολο 300.000 εργαζομένων στον στενό δημόσιο τομέα, σε χαμηλόβαθμες διοικητικές θέσεις, εκπαιδευτικής βαθμίδας δευτεροβάθμιας (Δ.Ε), που βρίσκονται κοντά στην 3η ηλικία, θα αναζητηθούν
εκείνοι που πρέπει να απολυθούν κατά προτεραιότητα.
Την ίδια στιγμή, περικόπτονται δραστικά δομές, αρμοδιότητες και δαπάνες, ενώ μεγάλο μέρος του Δημοσίου εκχωρείται στον ιδιωτικό τομέα, με πρώτο έργο την ανάληψη από ιδιώτες των υποστηρικτικών μηχανισμών των υπουργείων.
Η μεταρρύθμιση του κράτους, που θα έχει «γαλλική σφραγίδα» σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας-Γαλλίας, θα σημάνει πρωτόγνωρες και βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο, σύμφωνα και με τις επιταγές της εξειδικευμένης έκθεσης του ΟΟΣΑ για το κράτος.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα