Καλαμπόκης: Φαβορί ο Παναθηναϊκός!

18:20 3/5/2011 - Πηγή: 24wro
Ο Γιάννης Καλαμπόκης μιλάει στο Onsports για το Final-4 της Βαρκελώνης...
και τις πιθανότητες του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο παίκτης του Ίκαρου έχει αντιμετωπίσει φέτος το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δύο φορές για το ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ έχει παρακολουθήσει παράλληλα την πορεία των τεσσάρων ομάδων που έφτασαν στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.
Ο Καλαμπόκης μας είπε ότι μπορεί οι τέσσερις ομάδες να έχουν θεωρητικά μοιρασμένες πιθανότητες για την κατάκτηση του τροπαίου, ωστόσο ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο, λόγω εμπειρίας.
Αρχικά ο Έλληνας γκαρντ αναφέρθηκε στις πιθανότητες του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση της κούπας: «Ξεκινώντας θα ήθελα να πω, πως και οι τέσσερις ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες, ωστόσο υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που παίζουν μεγάλο ρόλο. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη εμπειρία από τέτοιου είδους αγώνες, καθώς έχει αγωνιστεί πολλές φορές σε Final-4. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν την εμπειρία να κάνουν αυτό που πρέπει και να πετύχουν τον στόχο τους. Γνωρίζουν καλά τις συνθήκες που επικρατούν και αυτό είναι στα υπέρ του σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Πιστεύω πως το δύσκολο για τον Παναθηναϊκό ήταν οι αγώνες με την Μπαρτσελόνα. Από τη στιγμή που πέρασε την ισπανική ομάδα είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου».
Στη συνέχεια μίλησε για την αντίπαλο των «πρασίνων» στον ημιτελικό: «Η Σιένα είναι το αουτσάιντερ, κάτι που την κάνει πολύ επικίνδυνη ομάδα. Έχουμε δει σε πολλά Final-4 ότι το αουτσάιντερ έχει φτάσει στην κορυφή, άρα χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Η Σιένα είναι μία καλά δουλεμένη ομάδα, έχοντας ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που την δίνει μεγάλη δύναμη. Είναι δύσκολη αντίπαλος. Έχει δείξει πως είναι πολύ σκληρή στην άμυνα και αντιμετωπίζει καλά το «πικ εν ρολ», ένα παιχνίδι που παίζει πολύ ο Παναθηναϊκός. Εξάλλου δεν έχουν τίποτα να χάσουν από τη στιγμή που γι’ αυτούς είναι ήδη επιτυχία το γεγονός πως φτάσανε στο Final-4. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός πάντως έδειξε με την Μπαρτσελόνα πως ακόμα και αν ο αντίπαλος σταματήσει το παιχνίδι του «πικ εν ρολ» έχει διάφορους τρόπους να βρει σκορ και να πετύχει τον στόχο του».
Όσο για το που θα κριθεί το συγκεκριμένο ματς είπε: «Όταν μιλάμε για το Final-4 δεν μπορούμε να πούμε πως ένα παιχνίδι θα κριθεί από κάτι συγκεκριμένο. Είναι πολλά που έχουν μεγάλη σημασία. Μιλάμε για τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με την Μπαρτσελόνα μία άμυνα ζώνης που είχαμε πολλά χρόνια να δούμε και τα κατάφερε με μεγάλη επιτυχία. Σίγουρα θα παίξουν ρόλο τα λάθη, τα ριμπάουντ, όπως ενδεχομένως και τα φάουλ που θα χρεωθούν κάποιοι παίκτες «κλειδιά». Όπως και να έχει πάντως οι δύο προπονητές έχουν πολλές επιλογές, να κάνουν πολλά πράγματα».
Στην ερώτησή μας για το ποιοι παίκτες πιστεύει πως θα ξεχωρίσουν στο Final-4, απάντησε: «Μακάρι να είναι Έλληνες αυτοί και ειδικά του Παναθηναϊκού. Είναι κάτι θετικό για το ελληνικό μπάσκετ, αν και δεν ξέρω αν αυτά μπορούν να το σώσουν πλέον, αλλά καλό θα εί
Keywords
Τυχαία Θέματα