Κύπελλο Βραζιλίας: Στήριγμα στις έδρες

08:20 18/5/2011 - Πηγή: 24wro

Φτάσαμε αισίως και στα ημιτελικά του Κυπέλου Βραζιλίας... με τις τέσσερεις ομάδες που το διεκδικούν να δίνουν σήμερα τα πρώτα παιχνίδια έχοντας στόχο να κάνουν το πρώτο βήμα για τον μεγάλο τελικό και έπαθλο την συμμετοχή στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2012.



ΒΑΣΚΟ ΝΤΑ ΓΚΑΜΑ-ΑΒΑΪ


Ομάδες της μεγάλης κατηγορίας και οι δύο, την περασμένη χρονιά ο αγώνας στο «Σαν Τζανουάριο» έληξε ισόπαλος με σκορ 1-1.

Βάσκο:  Μια παραδοσιακή δύναμη του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου που
έχει και μεγάλη παράδοση στον θεσμό του Κυπέλλου δεν θα μπορούσε παρά να ήταν το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση. Παρόλα αυτά η γηπεδούχος έχει δυσκολευτεί πολύ να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά και αυτό γιατί δεν ήταν τόσο σοβαρή σε όλα τα ματς. Για παράδειγμα στον προηγούμενο γύρο η Βάσκο πέρασε χάρη στα εκτός έδρας γκολ που πέτυχε κόντρα στην Ατλέτικο Παραναένσε (1-1, 2-2) ενώ έχανε μέχρι το 80ο λεπτό και κινδύνευε με αποκλεισμό. Απόντας σήμερα μόνο ο  Αλεξάντρο (επιθετικός).
Αβαΐ: Έχει την τύχη με το μέρος της και αυτό είναι βέβαιο. Αφού έχασε μόνο με 1-0 στο Σαο Πάολο για την φάση των προημιτελικών και πήγε με αυτό το σκορ στον επαναληπτικό  πρέπει να αισθάνεται την εύνοια της  στρογγυλής θεάς. Οι παίκτες της Σάο Πάολο έχανα ν την μια ευκαιρία μετά την άλλη στην έδρα τους και όταν πήγαν  στη Φλοριανόπολη  έχασαν με 3-1 χωρίς να το καταλάβουν ενώ είχαν προηγηθεί στο σκορ. Τώρα εάν θα επαναληφθεί αυτή η  συγκυρία είναι άγνωστο αλλά καλό θα ήταν να μην την έχουμε ξεγραμμένη την φιλοξενούμενη. Με όλα της τα αστέρια σήμερα η Αβαϊ και έτσι ο Σίλας θα χρησιμοποιήσει τους βασικούς άσχετα με το γεγονός της έναρξης του Μπραζιλεράο το Σαββατοκύριακο.

ΣΕΑΡΑ-ΚΟΡΙΤΙΜΠΑ
Η Κοριτίμπα αγωνίστηκε πέρυσι στην 2η κατηγορία της Βραζιλίας αλλα πήρε το πρωτάθλημα και ανέβηκε στα «μεγάλα σαλόνια».
Σεάρα: Σκοράροντας ακατάπαυστα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού η γηπεδούχος. Αυτό ξέρει να κάνει καλύτερα, αυτό την «οδηγεί» μέχρι το τελικό. Στο προημιτελικό γύρο η Σεάρα απέκλεισε την Φλαμένγκο με νίκη εκτός έδρας (2-1) και ισοπαλία στο «Πρεζιντέντε Βάργκας»  (2-2). Το εν λόγω μάλιστα δεν είναι η φυσική έδρα των «αλβινέγκρος» αλλά το πιο μεγάλο γήπεδο της πόλης. Τραυματίες  οι Γκουστάβο (τερ/κας), Κλέμπερ (στόπερ)  Μποϊαντέιρο (μπακ) και οι μέσοι  Ροντρίγκο και Μότα.

Κοριτίμπα: Αν δεν ήταν αυτό το εκπληκτικό 6-0 εις βάρος της Παλμέιρας στον πρώτο προημιτελικό το αήττητο σερί της Κοριτίμπα μάλλον θα είχε ξεπεράσει τις 24 νίκες. Κρίμα για τους φιλοξενούμενους που είχαν και αρκετές απουσίες σε αυτό το παιχνίδι. Έτσι το τελικό 2-0 δεν «ξένισε» κανένα.  Σήμερα η αποστολή της  «Κόσα’ είναι πολύ δύσκολη καθώς έχει να ταξιδέψει 22 χιλιάδες χιλιόμετρα για να αντιμετωπίσει μια ομάδα με πολύ ισχυρή έδρα. Κάτι που γνωρίζει ο Ολιβέιρα και έχει προειδοποιήσει και τους παίκτες του για το ενδεχόμενο αυτό. Οι απόντες δεν είναι λίγοι για τον τεχνικό της Κοριτίμπα αφού δεν θα έχει μαζί του τον τιμωρημένο επιθετικό Μπιλ και τους
Keywords
Τυχαία Θέματα