Μήνυμα αξιοπρέπειας από Βενιζέλο προς εταίρους

14:27 30/1/2012 - Πηγή: 24wro
Όποιος θέτει σε ένα λαό δίλημμα μεταξύ οικονομικής βοήθειας και εθνικής αξιοπρέπειας αγνοεί βασικά ιστορικά διδάγματα...

Με αυτήν την φράση o Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε τις ελληνικές κόκκινες γραμμές σε σχέση με την γερμανική θέση για ορισμό ειδικού επιτρόπου-καπέλο στην Ελλάδα για την παρακολούθηση της εκτέλεσης
του ελληνικού προϋπολογισμού.
«Ο ελληνικός λαός» είπε ο κ. Βενιζέλος, «γνωρίζει το μέγεθος της βοήθειας που λαμβάνει η πατρίδα μας από τους θεσμικούς της εταίρους στην Ευρώπη και θα ανταποκριθεί, μέσα από τις θυσίες του, στην ιστορική υποχρέωση που έχουμε να βγάλουμε την Ελλάδα από την βαθειά δημοσιονομική, κοινωνική και αναπτυξιακή κρίση, λαμβάνοντας και εφαρμόζοντας δύσκολες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις».
Παράλληλα ,συνέχισε απευθυνόμενος στους εταίρους μας είπε ότι «γνωρίζουν ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση βασίζεται στην θεσμική ισοτιμία των κρατών-μελών και στο σεβασμό της εθνικής τους ταυτότητας και αξιοπρέπειας. Αυτή η θεμελιώδης αρχή ισχύει πλήρως και για τις χώρες-μέλη που, καθώς διέρχονται περιόδους κρίσης και προσαρμογής, έχουν ανάγκη από τη βοήθεια των εταίρων τους προς όφελος όλης της Ευρώπης και ειδικότερα της Ευρωζώνης».
Και εξέφρασε την βεβαιότητα ξεκαθάρισε ότι οι πολιτικές ηγεσίες όλων των ευρωπαϊκών χωρών και ιδίως αυτών που λόγω του μεγέθους τους έχουν, εκ των πραγμάτων, αυξημένη ευθύνη για την πορεία της Ευρώπης, γνωρίζουν με ποιο τρόπο τίθενται τα ζητήματα μεταξύ φίλων και εταίρων που έχουν ενώσει τις ιστορικές τους μοίρες.
Πρέπει να πούμε ότι είναι καλό που και από την πλευρά του, με την θεσμική του ιδιότητα, ο κ. Βενιζέλος τα είπε πριν συναντηθεί με τους εταίρους. Το μήνυμα είναι σαφές: Τους σεβόμαστε, ξέρουμε τη θέση μας , τις δυσκολίες μας, πρέπει όμως και αυτοί, ως εταίροι, να κάνουν το καθήκον τους και το χρέος τους με σεβασμό απέναντι σε έναν λαό που προσπαθεί και έχει υποστεί θυσίες.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα