Νέες διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ ξεκινούν από Δευτέρα

09:35 11/6/2011 - Πηγή: 24wro
Αντιμέτωπος με κυβέρνηση, βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα βρεθούν...
και την ερχόμενη εβδομάδα τόσο ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Άλλωστε, το επόμενο διάστημα,
οι διαβουλεύσεις αναμένεται να ενταθούν, ενόψει της συζήτησης για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και την ψήφισή του, που έχει προγραμματιστεί για τις 28 Ιουνίου.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποσύνθεση, με τους πολίτες να συνεχίζουν ακάθεκτοι τις συγκεντρώσεις τους στις πλατείες και τα συνδικάτα να έχουν προκηρύξει απεργίες, που αναμένεται ότι θα κλιμακωθούν, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν συνεχώς τις δικές τους αμφιβολίες και επιφυλάξεις για τα νέα μέτρα αλλά και τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης.

Νέα συνεδρίαση του υπουργικού

Παρότι το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μυρίζει «μπαρούτι», την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται ότι θα συνεδριάσει εκ νέου το υπουργικό συμβούλιο, καθώς και το ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση αναμένεται ότι θα ασκήσει πιέσεις προς τους βουλευτές της για να στηρίξουν τόσο το Μεσοπρόθεσμο όσο και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ενώ παράλληλα, θα επιδιώξει να βρει τη «χρυσή» τομή , ενσωματώνοντας προτάσεις τους στο κείμενο του νομοσχεδίου.

Όχι «απευθείας» συναίνεση

Πάντως, παρά το διάγγελμα του πρωθυπουργού και τη νέα πρότασή του για συναίνεση, ο κ. Παπανδρέου, μέχρι στιγμής, δεν πρόκειται να απευθύνει νέα πρόσκληση για συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

Ωστόσο, αναμένονται πρωτοβουλίες από πλευράς του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που θα επιχειρήσει να βρει σημεία σύγκλισης σε ζητήματα που τα δύο μεγάλα κόμματα δείχνουν να συμπίπτουν, κατά τη διάρκεια συναντήσεων που θα επιδιώξει με το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα