Νίκη Ολυμπιακού, άθλος Παναθηναϊκού

08:32 13/2/2012 - Πηγή: 24wro
Ένα ντέρμπι από αυτά που μόνο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μπορούν να προσφέρουν...
στους φίλους του μπάσκετ. Ενα ντέρμπι που ο Ολυμπιακός το πήρε με 78-77, αλλά ο Παναθηναϊκός δικαιούται να αισθάνεται νικητής, γυρίζοντας ένα παιχνίδι
όπου είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 19 πόντους.

Οι «πράσινοι» έφτασαν σε απόσταση... αναπνοής από την ισοφάριση στο φινάλε -κυριολεκτικά- του παιχνιδιού με τον Μπατίστ να επιχειρεί τρίποντο, αλλά να πατάει στη γραμμή και μετά από διαβουλεύσεις και τη χρήση του instant replay να χρεώνεται σωστά το καλάθι ως δίποντο. Σωστά όμως και οι πράσινοι, από την πλευρά τους, διαμαρτύρονται για την υπόδειξη του διαιτητή Σχινά ο οποίος είχε δείξει τρίποντο στην προσπάθεια του Αμερικανού, αλλάζοντας στη συνέχεια την αρχική του απόφαση με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πανηγυρίσει τη νίκη, αλλά να απωλέσει ένα τεράστιο πλεονέκτημα που διατηρούσε σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα. Και αυτό, διότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατόρθωσαν να καλύψουν την ήττα που είχαν γνωρίσει στο ΟΑΚΑ με τέσσερις πόντους και έτσι δεν έχουν το δικαίωμα να χάσουν άλλο ματς στην κανονική περίοδο της Α1.
Ο Ολυμπιακός επέβαλε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα το δικό του ρυθμό, με τον Σπανούλη να αναλαμβάνει το μεγαλύτερο όγκο των επιθέσεων, επιτυγχάνοντας τους έξι από τους εννέα πρώτους πόντους των «ερυθρολεύκων». Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός με φανερά προβλήματα στην άμυνα, αλλά και στην οργάνωση του παιχνιδιού, καθώς ο Μάντζιαρης έπαιζε εξαιρετικά πάνω στον Διαμαντίδη, πέτυχε μόλις ένα τρίποντο με τον Καϊμακόγλου 7 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, ενώ το πρώτο του δίποντο το πέτυχε ο Σάτο σχεδόν με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών παιχνιδιού (05.18).
Ο Ολυμπιακός κατόρθωσε καθ' όλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου να διατηρήσει και να αυξάνει σταδιακά το προβάδισμά του, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο 22-15. Είναι χαρακτηριστικό του παιχνιδιού ότι οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το στοιχείο του αιφνιδιασμού με 5 στους 5, αξιοποιώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τα συνεχή λάθη των παικτών του Παναθηναϊκού.
Οσοι ανέμεναν την αφύπνιση των «πρασίνων» στο β' δεκάλεπτο, είδαν τους παίκτες του Ιβκοβιτς να συνεχίζουν το δικό τους επιθετικό ρεσιτάλ, οδηγώντας τη διαφορά σε διψήφια νούμερα. Στο +10 (26-16) με τρίποντο του Κέσελι 9΄15 πριν το τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου, στο +14 (32-18), 6’35 πριν το φινάλε του ημιχρόνου από νέο τρίποντο του Αντιτς και στο αποκορύφωμά της, στο +17 (35-18) από ένα δίποντο του Χάινς και μια ελεύθερη βολή του Κέσελ τέσσερα λεπτά και σαράντα δευτερόλεπτα πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια.
Ο Ομπράντοβιτς έξαλλος έβλεπε την ομάδα του να μην μπορεί να μπει στο παιχνίδι, αφού σε 5 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα είχε πετύχει μόλις τρεις πόντους με μια βολή του Βουγιούκα και ένα δίποντο του Λόγκαν, ενώ δικαιολογημένα διαμαρτυρήθηκε για την ακύρωση ενός ακόμη καλαθιού από τον Λόγκαν, το οποίο οι διαιτητές έκριναν ως εκπρόθεσμο.
Στα τελευταία τέσσερα λεπτά ο Παναθηναϊκός επιχεί
Keywords
Τυχαία Θέματα