Οι κεφαλές CIA και DNI ξαφνικά στην Τουρκία, ίσως για Συρία

15:47 14/3/2012 - Πηγή: 24wro
Γέμισε μυστικούς των ΗΠΑ η Τουρκία λόγω μάλλον Συρίας! ...
Πρόκειται για τον Αρχηγό της CIA κ.David Petraeus και του Διευθυντή των αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών (DNI) κ.James Clapper που βρέθηκαν ξαφνικά στην Τουρκία.
Οι κκ Petraeus και Clapper είχαν συνάντηση διάρκειας μιάμισης ώρας με τον κ. Ερντογάν παρουσία και του Επικεφαλής
της ΜΙΤ λ.Χακάν Φιντάν. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η εν λόγω συνάντηση δεν υπήρχε στο πρόγραμμα του Τούρκου πρωθυπουργού και ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής Πρεσβείας στην Άγκυρα, στην συνάντηση συζητήθηκαν τα μέτρα για την καταπολέμηση του ΡΚΚ, η συνεργασία των Μυστικών Υπηρεσιών των δύο χωρών, και άλλα περιφερειακά θέματα όπως η κατάσταση στην Συρία και η κλιμάκωση της εθνοτικής βίας στο Ιράκ. Ιδιαίτερα , αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet, συζητήθηκε το θέμα ανταλλαγής πολύτιμων μυστικών πληροφοριών ώστε να εμποδιστούν πιθανές επιθέσεις του ΡΚΚ την άνοιξη,
Η εφημερίδα προσθέτει ότι ο κ. Ερντογάν τόνισε στους αμερικανούς συνομιλητές του ότι η κλιμακούμενη αστάθεια στην Συρία θα δημιουργήσει ευρύτερο πεδίο δράσης για τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ΡΚΚ . Ανέφερε επίσης ότι ο τριμερής μηχανισμός συνεργασίας Τουρκίας-ΗΠΑ-Ιράκ λειτουργεί ομαλά προσθέτοντας ότι υπάρχουν στενοί δεσμοί μεταξύ Τουρκίας και βορείου Ιράκ. Η εφημερίδα επισημαίνει επίσης ότι οι κκ Petraeus και Clapper συναντήθηκαν με αξιωματούχους του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου. Η Taraf αναφέρει ότι η επίσκεψη των κ.κ Petraeus και Clapper ίσως συνιστά οιωνό μιας πιθανής επέμβασης στην Συρία .

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα