Προεκλογική εκστρατεία με... προβλήματα στα ψηφοδέλτια

09:13 3/4/2012 - Πηγή: 24wro
Σε μείζον πρόβλημα για την Ιπποκράτους τείνει να εξελιχθεί η δυστοκία που παρατηρείται σε...
πλειάδα περιοχών ανά την Ελλάδα, στην προσπάθεια συγκρότησης ψηφοδελτίων για τις επικείμενες εκλογές. Χαρακτηριστική είναι η «αδυναμία» που παρατηρείται σε περιοχές όπου άλλοτε υπήρχε... κοσμοσυρροή αιτήσεων για συμμετοχή στις «πράσινες» λίστες, όπως για παράδειγμα η Θεσσαλονίκη,
η Αχαΐα, το Ηράκλειο Κρήτης, η περιφέρεια Αττικής κτλ. Αντιστοίχως, ενδεικτική του κλίματος είναι η αλλαγή στάσης κορυφαίων στελεχών του κόμματος, που από εκεί που διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους υπέρ της καθολικής ανανέωσης στα ψηφοδέλτια κατά 60%, με «απόσυρση» μάλιστα ιστορικών στελεχών του κόμματος, έχουν αρχίσει να... βάζουν νερό στο κρασί τους, αφήνοντας να εννοηθεί πως ίσως σε κάποιες περιφέρειες παραμείνουν υποψήφιοι οι νυν βουλευτές, άσχετα με τα χρόνια που μετρούν στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Χθες πάντως, σε μία προσπάθεια να θολώσει τα νερά, η Ιπποκράτους διέρρεε την «ικανοποίησή» της για τη διαδικασία συγκρότησης των ψηφοδελτίων «τηρουμένων των αναλογιών και της εποχής». Την ίδια ώρα, την πρόθεσή της να μην είναι εκ νέου υποψήφια δήλωνε η Σούλα Μερεντίτη - υπέρ του γαμπρού της Γιώργου Οικονόμου, γιου του πρώην βουλευτή Χρήστου Οικονόμου, που φέρεται να επιθυμεί να είναι υποψήφιος στα Τρίκαλα - ενώ «παρών» δήλωνε με sms προς τους πολίτες της Β΄ Πειραιά ο Γρηγόρης Νιώτης, και στο ΠΑΣΟΚ για να αποφασίσει παρέπεμπαν Δημήτρης Ρέππας και Παύλος Γερουλάνος.

Κατά τα λοιπά, την πρόθεσή του να ζητήσει τη διεξαγωγή τεσσάρων τηλεμαχιών, δύο μεταξύ Βενιζέλου - Σαμαρά και δύο με την συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών γνωστοποίησε το ΠΑΣΟΚ ενώ «σιωπητήριο» για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας επιχείρησε να επιβάλει χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε κλειστή σύσκεψη με την άτυπη «ηγετική ομάδα» που συγκρότησε την προηγούμενη Πέμπτη στην Ιπποκράτους (και απουσία των κ. κ. Λοβέρδου, Χρυσοχοΐδη και Παπουτσή που βρίσκονταν στο εξωτερικό) επέμεινε στην ανάγκη στήριξης του συνθήματος περί πρωτιάς του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ να μην επιδίδονται σε άλλου τύπου δηλώσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης την επομένη των εκλογών. Ο ίδιος πήρε ασφαλείς αποστάσεις από το επεισόδιο μεταξύ Γιώργου και Βάσως Παπανδρέου, περιοριζόμενος να δώσει το ελεύθερο για κριτική στη διετία, αλλά στο πλαίσιο που ο ίδιος έχει βάλει και χωρίς... αφορισμούς, ενδεικτικό του ότι δεν θέλει να ανοίξει μέτωπο με τους «Παπανδρεϊκούς» εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Με αφορμή δε, τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με την «βροχή τροπολογιών» στη Βουλή και με αποκορύφωμα την χθεσινή του Μάκη Βορίδη για τα βυτιοφόρα, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε «διαφανή κοινοβουλευτική διαδικασία», ξεκαθαρίζοντας ότι τυχόν τροπολογίες θα γίνονται αποδεκτές εφόσον πληρούν τρεις προϋποθέσεις: είναι αναγκαίες για την εφαρμογή του προγράμματος, έχουν προηγουμένως εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο, ή κατ' εξαίρεση θεωρούνται απολύτως απαραίτητες για την επίλυση επειγόντων ζητη
Keywords
Τυχαία Θέματα