Ρακέτες και κραγιόν: Οι 5 τενίστριες που αγαπάμε

09:35 11/6/2011 - Πηγή: 24wro
Μιας και βρισκόμαστε στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου, ας θυμηθούμε τις κυρίες και δεσποινίδες...
ενός από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στον κόσμο, που κατάφεραν με το ταλέντο, τη προσωπικότητα και το στιλ τους να μας μείνουν αξέχαστες.








Μετρά εκατομμύρια φανατικούς ανά τον κόσμο και θεωρείται ως ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή αθλήματα. Κάτι μας λέει, ωστόσο, πως το τένις δεν θα ήταν αυτό που είναι χωρίς τις γυναικείες παρουσίες που έχουν χτίσει τις καριέρες τους πάνω του. Η ακόλουθη 5άδα (+1) αποτελείται από τις τενίστριες που έχουν
αφήσει ιστορία στα τερέν, κάθε μία με τον δικό της μοναδικό τρόπο.


Steffi Graf

Το γυναικείο συνώνυμο του τένις, σαν να λέμε. Με 22 Grand Slam στο βιογραφικό της και έχοντας μείνει στην κορυφή της λίστας τενιστριών του Women's Tennis Association για 377 συνεχείς εβδομάδες, το μεγαλύτερο διάστημα που έχει μείνει ποτέ κάποιος παίκτης του τένις, άντρας ή γυναίκα, στο ν.1, η Graf είναι ένας ζωντανός θρύλος του αθλήματος. Είναι διάσημη για την ευελιξία και την προσαρμοστικότητά της σε όλα τα ήδη τερέν (χώμα, τσιμέντο, γρασίδι), έχοντας κερδίσει καθένα από τα τέσσερα Grand Slams τουλάχιστον τέσσερις φορές και έχοντας αποκτήσει τον τίτλο «Calendar Year Grand Slam», παίζοντας και στα τρία ήδη γηπέδου –δύο επιτεύγματα που δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος παίκτης του τένις μέχρι σήμερα.

Το 1999, η Graf πήρε τον τίτλο της «Σπουδαιότερης τενίστριας του 20ου αιώνα», από ένα πάνελ ειδικών συγκεντρωμένο από την Associated Press, και την ίδια χρονιά αποσύρθηκε από το άθλημα, ενώ βρισκόταν στο ν.3 της παγκόσμιας κατάταξης. Από τον Οκτώβριο του 2001 είναι παντρεμένη με τον έτερο θρύλο του τένις αντρών, τον Andre Agassi, και έχουν δύο παιδιά, τον 10χρονο Jaden Gil και την 8χρονη Jaz Elle. Από το 1991 λειτουργεί το Steffi Graf Youth Tennis Center στο Leipzig της Γερμανίας, ενώ είναι ιδρύτρια και πρόεδρος του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού «Children for Tomorrow», ο οποίος βοηθά παιδιά που έχουν υπάρξει τραυματίες πολέμου ή άλλων τραγωδιών. Μπορεί, παρά την ιδιαίτερη γοητεία της, να μην είναι το παράδειγμα της αντικειμενικά όμορφης γυναίκας, θα μείνει για πάντα γνωστή όμως ως «Fräulein Forehand», η «Κυρία Ντράιβ» δηλαδή, καθώς το μεγαλύτερό της όπλο στα γήπεδα που έμεινε στην ιστορία, ήταν το δυναμικό της ντράιβ, από μέσα προς τα έξω, καθώς και η εξαιρετική ταχύτητα των ποδιών της.


Martina Hingis

Μεγάλη τενίστρια, από τις πρώτες «καυτές» παρουσίες στα γήπεδα αλλά και κάτι σαν το «κακό παιδί» του τένις. Γεννημένη το 1980 στη Σλοβακία, η Σουηδή στην υπηκοότητα Hingis κοιτούσε από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης τις υπόλοιπες συναθλήτριές της για ένα σερί 209 εβδομάδων.

Η καριέρα της αποτελείται από πέντε Grand Slams στο μονό και άλλα εννιά στο διπλό γυναικών, ενώ το 1991 έγινε η νεαρότερη παίκτρια όλων των εποχών που κατάφερε να κερδίσει Grand Slam, νικώντας στο διπλό γυναικών
Keywords
Τυχαία Θέματα