Στα όριά της ιστορική βιομηχανία, δεν της επιστρέφει το κράτος ΦΠΑ 2 εκ. ευρώ

18:47 19/1/2012 - Πηγή: 24wro
Τεράστιο πρόβλημα βιωσιμότητας ...αντιμετωπίζει ιστορική βιομηχανία της περιοχής, με δεκάδες εργαζόμενους. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Πελοπόννησος" εδώ και 31 μήνες πασχίζει να εξασφαλίσει έστω και μέρος των οφειλών που έχει το Δημόσιο έναντί της από το πάγωμα της επιστροφής του ΦΠΑ. Το συνολικό ποσό στη συγκεκριμένη επιχείρηση έχει αγγίξει τα 2 εκατ. €, ενώ το συνολικό φέσι προς τις εξαγωγικές επιχειρήσεις ξεπερνάει τα 2,5 δις €. Το πρόβλημα ρευστότητας εντείνεται
ακόμη περισσότερο. Χορηγήσεις δεν εγκρίνονται πλέον από το τραπεζικό σύστημα, η αλματώδης αύξηση του χρηματοοικονομικού κόστους και η κατ' ουσία στάση πληρωμών του κράτους προς τις επιχειρήσεις, συνιστούν παράγοντες που βουλιάζουν ακόμη κι επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να είναι υγιείς.
Αν, για παράδειγμα, τα οφειλόμενα 2 εκ. € είχαν αποδοθεί στη βιομηχανία, τα χρήματα θα είχαν επενδυθεί και θα είχαν δημιουργηθεί στην Αχαΐα, άλλες 30 θέσεις εργασίας. Αντ' αυτού, εκτός από την τεράστια οφειλή, η επιχείρηση έχει χάσει άλλα 600.000€ μέσα στο 2011, από το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να εκτελέσει παραγγελίες, λόγω της έλλειψης ρευστότητας.
Keywords
Τυχαία Θέματα