Συμπλοκή Ελλήνων και μεταναστών στη Νέα Ιωνία

15:23 27/3/2012 - Πηγή: 24wro
Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ Ελλήνων και Πακιστανών είχαμε το απόγευμα της Κυριακής 25 Μαρτίου στο κέντρο της Νέας Ιωνίας... Σύμφωνα με τις πληροφορίες του xtypos.gr η συμπλοκή έγινε στην πλατεία... Σημηριώτη, ενώ τα αίτια δεν έχουν εξακριβωθεί καθώς υπάρχουν αντικρουόμενες μαρτυρίες.

Το γεγονός είναι πως έγιναν από άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ προσαγωγές επτά ατόμων, τριών Πακιστανών και τεσσάρων Ελλήνων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Εκεί δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις και οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι αφού οι αστυνομικές
αρχές εξακρίβωσαν πως οι Πακιστανοί είχαν άδειες παραμονής. Ένας Πακιστανός χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Καταγγελία από οργανώσεις για τη στάση της αστυνομίας

Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσαν η “Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή” αλλά και η Ένωση Μεταναστών Εργατών οι οποίες καταγγέλλουν πως οι μετανάστες χτυπήθηκαν χωρίς να έχουν κάνει τίποτα από άτομα που τους είχαν βάλει στο στόχαστρο αλλά και ότι είχαν να αντιμετωπίσουν και ρατσιστική και βίαιη συμπεριφορά από αστυνομικούς. Μάλιστα παραθέτουν τα ονόματα των τραυματιών μεταναστών ενώ έχουν δώσει στη δημοσιότητα και φωτογραφίες τους. Καλούν δε δημοτικές αρχές, συνδικάτα, τοπικές κινήσεις και λαϊκές συνελεύσεις να καταδικάσουν τις επιθέσεις και τη συμπεριφορά του Α.Τ. Νέας Ιωνίας.

Πάντως, πηγή μέσα από το Α.Τ. Νέας Ιωνίας διαβεβαίωσε το xtypos.gr πως οι αστυνομικοί του Τμήματος δεν αντιμετώπισαν ρατσιστικά ή βίαια τους μετανάστες και πως αν είχε παρατηρηθεί τέτοιο κρούσμα θα είχε αντιμετωπιστεί αρμοδίως.
Keywords
Τυχαία Θέματα