Συνεδριάζουν οι Σύνοδοι των Πρυτάνεων και των ΤΕΙ

09:42 8/3/2012 - Πηγή: 24wro
Στον απόηχο του διορισμού του Γιώργου Μπαμπινιώτη ως νέου υπουργού Παιδείας...
οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων και οι πρόεδροι των ΤΕΙ συνεδριάζουν το επόμενο τετραήμερο.

Αρχικά, οι πρόεδροι των ΤΕΙ συνεδριάζουν σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή. Η Σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Αναπληρωτή υπουργού Κ. Αρβανιτόπουλου.

Τη σκυτάλη παίρνουν στη συνέχεια οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων που συνέρχονται αύριο και το Σάββατο στα Ιωάννινα. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο νέος υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης να λάβει το «βάπτισμα του πυρός» με την παρουσία του στην καταληκτική συνεδρίαση της Συνόδου των Πρυτάνεων.

Τη Σύνοδο των πρυτάνεων αναμένεται να απασχολήσουν τα ζητήματα του κόστους λειτουργίας στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, το μισθολόγιο των πανεπιστημιακών - υπό το πρίσμα των μειώσεων που επιφέρει το ενιαίο μισθολόγιο που εφαρμόζεται στο σύνολο του δημοσίου τομέα, η οικονομική κατάσταση των Πανεπιστημίων, καθώς πολλά ιδρύματα βρίσκονται στην «πρέσα» της έλλειψης κονδυλίων,
το ζήτημα του νόμου – πλαισίου, τόσο σε διοικητικό επίπεδο, λόγω των προβλημάτων και των δυσλειτουργιών των Πανεπιστημίων λόγω της εφαρμογής του, όσο και η νομική πτυχή του ζητήματος μετά τις προσφυγές που κατέθεσαν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στο μεταξύ, χθες το πρυτανικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπουργοποίηση του καθηγητή Γιώργου Μπαμπινιώτη.

«Ένα εξέχον μέλος του Ιδρύματος, ο πρώην πρύτανης του, καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης, επιλέχθηκε στην κρίσιμη αυτή εποχή για τον τρόπο μας να αναλάβει την ευθύνη του ευαίσθητου τομέα της Παιδείας, που αποτελεί βασικό παράγοντα για την πορεία του έθνους μας» αναφέρει ο πρύτανης, Θ.Πελεγρίνης.

«Εκφράζοντας, πιστεύουμε, το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητάς μας, ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο νέο υπουργό της Παιδείας», επισημαίνει.
Keywords
Τυχαία Θέματα