Το 2012 αρχίζει η ανακατασκευή της Λεωφ. Τάφοι των Βασιλέων

17:41 7/11/2011 - Πηγή: 24wro
Η ριζική νακατασκευή της Λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων στην Κάτω Πάφο, αν και αποτελεί αναγκαιότητα που πλέον ξεφεύγει από τα στενά τοπικά πλαίσια και... ζητείται επίμονα από τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού και επισκέπτες της πόλης, δεν πρόκειται να αρχίσει πριν παρέλθει και η τουριστική περίοδος του 2012. Αυτό συμφωνήθηκε ουσιαστικά κατά τη συνάντηση που είχε πρόσφατα η δημοτική Αρχή Πάφου με τους υπουργούς Εσωτερικών και Συγκοινωνιών
και Έργων.

Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται τόσο στην καθυστέρηση από πλευράς κρατικών τμημάτων στο να προωθήσουν κάποιες αναγκαίες απαλλοτριώσεις, όσο και στη διαπίστωση ότι τα έργα θα ήταν δυνατό να αρχίσουν χρονικά μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου του 2012. Πράγμα που από κοινού συμφωνήθηκε να αποφευχθεί ώστε να μην προκληθούν προβλήματα στην τουριστική εικόνα της πόλης και στους επαγγελματίες της περιοχής.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση με τους δύο υπουργούς, ο δήμαρχος Σάββας Βέργας επεσήμανε ότι η ανάπλαση και εξωραϊσμός μιας από τις κεντρικότερες και πολυσύχναστες λεωφόρους της Πάφου θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα που προγραμματίζονται στην τουριστική περιοχή, όχι μόνο λόγω της έντονης δραστηριότητας σε αυτήν, αλλά και λόγω της επικείμενης δημιουργίας της μαρίνας της Πάφου σε κοντινή τοποθεσία. «Η λεωφόρος θα αναπλασθεί με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση», εξήγησε ο Δήμαρχος Πάφου, «θα κατασκευασθούν δύο μεγάλοι κυκλικοί κυκλοφοριακοί κόμβοι οι οποίοι θα τοπιοτεχνηθούν, θα δημιουργηθούν πεζοδρόμια, θα τοποθετηθεί σύγχρονος οδικός φωτισμός και βεβαίως θα κατασκευασθούν και αρκετοί χώροι στάθμευσης εκατέρωθεν, σε κρατικά και τουρκοκυπριακά τεμάχια.

Βελτιωτικά έργα θα υπάρξουν παράλληλα σε όλους τους κάθετους δρόμου και παράδρομους της λεωφόρου».

Ο κ. Βέργας απέρριψε τις ανησυχίες και ενστάσεις που διατυπώθηκαν από τους επαγγελματίες της Λεωφ. Τάφοι των Βασιλέων για τα προβλήματα που θα δημιουργήσει το μεγάλο έργο στην εμπορική δραστηριότητα, παρατηρώντας ότι αντίστοιχες ανησυχίες που αποδείχθηκαν αδικαιολόγητες εξέφραζαν και οι συνάδελφοί τους του παραλιακού μετώπου κατά την ανάπλαση της περιοχής.

«Έργα βεβαίως δεν γίνονται χωρίς ταλαιπωρία», διευκρίνισε, «και ούτως ή άλλως μιλάμε για ένα έργο για το οποίο έχουμε δεχθεί πάρα πολλά μηνύματα διαμαρτυρίας και από ξένους οργανωτές ταξιδίων και από τους ίδιους τους ξένους επισκέπτες της πόλης που διαμένουν ή διακινούνται στην περιοχή. Είναι η ώρα της αναβάθμισης και αυτής της περιοχής της Πάφου, για να επιτευχθεί ο στόχος του εκσυγχρονισμού και στη λειτουργία και στην εικόνα της».
Keywords
Τυχαία Θέματα