Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Τους πρόδωσαν… κρασί και… στριφτά τσιγάρα!

21:01 2/2/2012 - Πηγή: 24wro
Για «συμφέροντα που εξυπηρετούνται αδιάντροπα» μίλησε ανοιχτά και αυστηρά η κ. Βάσω Παπανδρέου...
αναφερόμενη στα μέτρα που αξιώνει η τρόικα και ειδικά αυτά με τα οποία …καρφώθηκε:

Την περαιτέρω φορολόγηση του …(ελληνικού) κρασιού και των … στριφτών τσιγάρων! Είναι φανερό ότι με την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, επιδιώκεται χτύπημα της κατανάλωσης ενός ελληνικού προϊόντος σε βάρος άλλων ξενόφερτων, ενώ αρκετοί λένε ότι πίσω από την αντίστοιχη αύξηση του φόρου στα …στριφτά τσιγάρα προς τα οποία στράφηκαν οι καταναλωτές για οικονομία ίσως να επιδιώκεται ενίσχυση κάποιων μεγάλων βιομηχανιών τσιγάρων….

«Πολλά είναι απαράδεκτα όπως η αύξηση της φορολογίας και η μείωση του εισοδήματος και των συντάξεων αλλά και η ενίσχυση των τραπεζών με προνομιούχες μετοχές» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Παπανδρέου ξεκαθαρίζοντας ότι η τελική της στάση θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από το περιεχόμενο του «πακέτου» των μέτρων.

Η κ. Παπανδρέου άφησε αιχμές για τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων μας και κυρίως του Βερολίνου, λέγοντας πως η Γερμανία από την κρίση έχει ήδη κερδίσει ήδη 45 δις λόγω των χαμηλών επιτοκίων και των εξαγωγών και συμπλήρωσε μιλώντας στον Real FM: «Μία Ευρώπη που κερδοσκοπεί σε βάρος μελών της δεν έχει μέλλον»…

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα