Βεντέτα Σπινέλη - εφοριακών

09:27 14/3/2012 - Πηγή: 24wro
Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, για επιτελικό στέλεχος του οικονομικού επιτελείου...
προέβη ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών κύριος Διομήδης Σπινέλης, ο οποίος άνοιξε ιστοσελίδα για να συγκεντρώσει καταγγελίες πολιτών κατά εφοριακών, προκειμένου να τεκμηριώσει και να στηρίξει έτσι τις αναφορές που έκανε δημοσίως περί χρηματισμού των εφοριακών, ώστε να υπερασπιστεί όμως έτσι και ο ίδιος τον εαυτό του, στην μήνυση που κατέθεσε εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση το νέο προεδρείο της ΠΟΕ-ΔΟΥ.

Λίγους μήνες μετά την αποχώρηση του από την θέση που κατείχε στο υπουργείο και αφού
εν συνεχεία εκτόξευσε καταγγελίες κατά του κλάδου των εφοριακών πως «μοιράζονται» τους φόρους με τους φοροφυγάδες και το κράτος με το ... «σύστημα 4-4-2», ο κ. Σπινέλης ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα μία έκκληση, για να καταθέσουν όσοι θέλουν -ακόμα και ανωνύμως- ένα περιστατικό χρηματισμού εφοριακών, το οποίο γνωρίζουν.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του «μου έκανε μήνυση η ομοσπονδία εφοριακών επειδή μίλησα για τη διαφθορά. Περιγράψτε τις δικές σας εμπειρίες στο http://www.spinellis.gr/istoria».

Όπως εξηγεί εκεί «ο Πρόεδρος των εφοριακών υπαλλήλων, κος Χαράλαμπος Νικολακόπουλος κατέθεσε στην Εισαγγελία Αθηνών μήνυση εναντίον μου σχετικά με την αναφορά μου σε εκδήλωση με θέμα «Φοροδιαφυγή και Κοινωνική Δικαιοσύνη» για προβλήματα διαφθοράς στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό».

Όπως προκύπτει πάντως, όσα κατήγγειλε δεν προήλθαν από ιδία αντίληψη: «δεν είπα κάτι που δεν ήταν γνωστό» αναφέρει και επικαλείται έρευνες άλλων: «η έκταση της διαφθοράς στην οποία αναφέρθηκα στην ομιλία μου είναι γνωστή από στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί από τη Διεθνή Διαφάνεια Ελλάς το 2010 και το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης το 2011».

Μετά τη μήνυση που δέχτηκε όμως «μέσω αυτής της φόρμας συλλέγω πρόσθετα στοιχεία για περιστατικά διαφθοράς που σχετίζονται με το φοροεισπρακτικό μηχανισμό προκειμένου να μπορέσω να υπερασπιστώ αποτελεσματικότερα τον εαυτό μου».

«Μπορείτε να καταχωρήσετε στοιχεία επώνυμα ή ανώνυμα» όπως αναφέρει. Υποστηρίζει δε πως «μέχρι τώρα έχουν επισκεφτεί αυτή τη σελίδα πάνω από 7200 άτομα και έχουν αναφερθεί δεκάδες περιστατικά». Διευκρινίζει δε ότι οι υπάλληλοι των εφοριών δεν υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, στην οποία υπηρετούσε και έτσι δεν μπορεί να έχει εύκολα εικόνα της κατάστασης ούτε δυνατότητα άμεσης παρέμβασης για τη βελτίωσή της.
Υπενθυμίζεται πάντως ότι σήμερα –από την εποχή όμως που ακόμα βρισκόταν ο ίδιος στην ΓΓΠΣ- στο υπουργείο Οικονομικών λειτουργεί εδική υπηρεσία καταγγελιών για φαινόμενα διαφθοράς, τηλεφωνική υπηρεσία «γραμμή καταγγελιών 1517», αλλά και ειδικό πρόγραμμα «προστασίας μαρτύρων» για φαινόμενα εκβιασμού ή χρηματισμού εφοριακών υπαλλήλων.
Keywords
Τυχαία Θέματα