ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

20:28 10/11/2011 - Πηγή: 24wro
Τον σχηματισμό κυβέρνησης με επικεφαλής τον πρώην Ευρωπαίο Επίτροπο... Μάριο Μόντι, αλλά και το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών συζητά το κόμμα του Λαού της Ελευθερίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του... κόμματος Φαμπρίτσιο Τσικίτο, τα ενδεχόμενα συζητούνται αλλά δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση.
Μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο κόμμα είχε εκφραστεί αρνητικά και για τα δύο συγκεκριμένα σενάρια, αλλά χθες ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο
Ναπολιτάνο διόρισε τον Μάριο Μόντι ισόβιο γερουσιαστή, με μία κίνηση που ερμηνεύθηκε ως ένδειξη ότι θα δοθεί στον στον οικονομολόγο επίτροπο, εντολή σχηματισμού κυβέρνησης αμέσως μετά την παραίτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Την ίδια στιγμή ο οίκος αξιολόγησης Moody's προειδοποίησε αν η κρίση χρέους της ευρωζώνης πλήξει πρώτου μεγέθους ευρωπαϊκές χώρες , όπως η Ιταλία, το χτύπημα για την αμερικανική οικονομία θα είναι αντίστοιχο με εκείνο από την πτώχευση της Lehman Brothers. Όπως μάλιστα δήλωσε ο Στίβεν Χες, αναλυτής της αμερικανικής αγοράς "οποιαδήποτε μετάδοση αυτού που συμβαίνει στην Ευρώπη, θα έπληττε πρώτα το τραπεζικό σύστημα, όπως συνέβη το 2008”. Oι Moody's  πάντως διευκρίνισαν ότι δεν εξετάζουν το σενάριο αυτό και διατηρούν την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας από 1,5% σε 2,5% για το 2012.


Keywords
Τυχαία Θέματα