16χρονος και 17χρονος ληστές με...κουκούλες!

Σε συμμορία η οποία διέπραττε κλοπές και ληστείες στη Νίκαια το τελευταίο χρονικό διάστημα ανήκουν οι δύο μαθητές, 16 και 17 χρόνων, οι οποίο συνελήφθησαν χθες το βράδυ. Οι συλληφθέντες ήταν οπλισμένοι με αεροβόλο πιστόλι και για να φαίνονται πιο τρομακτικοί και να μην τους αναγνωρίζουν τα θύματά τους, φορούσαν μαύρες κουκούλες.

Η σύλληψή τους έγινε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Νίκαιας, λίγη ώρα μετά τη ληστεία σε ιδιοκτήτη πρακτορείου Προ – Πο.

Στη ληστεία συμμετείχε και ένας 18χρονος, ο οποίος επίσης
συνελήφθη και όπως έγινε γνωστό, τα μέλη της άγουρης συμμορίας, άρπαξαν από το θύμα τους 1.000 ευρώ.

Μάλιστα, ο 16χρονος φέρεται ως ο πιο "σκληρός" της ομάδας και κατά την είσοδό τους στο πρακτορείο, ήταν αυτός που φώναζε, όσο πιο άγρια μπορούσε, στον ιδιοκτήτη να τους δώσει τα χρήματα.

Όπως έγινε γνωστό, οι μικρότεροι σε ηλικία της άγουρης συμμορίας πατούσαν σπάνια στο σχολείο τους. Συχνότερα πήγαινε ο 17χρονος, ενώ ο 16χρονος, όπως είπαν οι αστυνομικοί, "πήγαινε όποτε θυμόταν".

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 γραμμάρια χασίς, 80 ευρώ και το αεροβόλο.Εκτός από κλοπές και ληστείες, τα μέλη της εν λόγω ομάδας φέρεται ότι έκαναν και χρήση χασίς.

Λήστεψαν 24χρονο παριστάνοντας τους αστυνομικούς
Το Σάββατο η αστυνομία συνέλαβε την Νίκαια τρεις Σύρους υπήκοους, ηλικίας 30 και 27 ετών, καθώς και έναν 26χρονο Ελληνα, με την κατηγορία της ληστείας και αντιποίηση αρχής κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, οι δράστες αφού αποβιβάστηκαν από Ι.Χ. αυτοκίνητο, προσέγγισαν 24χρονο Κινέζο και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς της Ασφάλειας τον ακινητοποίησαν και χτυπώντας τον με ένα πτυσσόμενο κλομπ και με τα χέρια.

Στη συνέχεια του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.800 ευρώ.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 4.690 ευρώ και ένα πτυσσόμενο κλομπ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.
Keywords
Τυχαία Θέματα