Αναπαράσταση του αυτοτραυματισμού στη δίκη Χατζηκωστή

Με την αντεξέταση του μάρτυρα κατηγορίας, Κώστα Προεστού, από τη υπεράσπιση, συνεχίστηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου η δίκη για τη δολοφονία του Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος ''Δίας'' και την τηλεόρασης ''Σίγμα'', Αντη Χατζηκωστή.

Οι ερωτήσεις της υπεράσπισης επικεντρώθηκαν στον αυτοτραυματισμό του Προεστού με κυνηγετικό όπλο, μια μέρα πριν δώσει κατάθεση στην Αστυνομία για την υπόθεση, στις 23 Αυγούστου του 2010, καθώς επίσης και στο άλλοθι που έδωσε ο μάρτυρας στην Αστυνομία, για την ημέρα του φόνου, στις 11 Ιανουαρίου του 2010.

Ο συνήγορος υπεράσπισης
της 3ης κατηγορούμενης Ελένας Σκορδέλη, Μιχαλάκης Κυπριανού, κατέθεσε ως τεκμήριο στο δικαστήριο, ομοίωμα του όπλου, που κρατούσε ο Προεστός στις 23 Αυγούστου του 2010, με το οποίο αυτοτραυματίστηκε.

Νωρίτερα, ζητήθηκε όπως γίνει η αναπαράσταση του αυτοτραυματισμού από τον μάρτυρα κατηγορίας, με το συγκεκριμένο ομοίωμα. Ο Προεστός έδειξε με το ομοίωμα εντός της αίθουσας πώς τραυματίστηκε και στη συνέχεια ακρωτηριάστηκε.

Όπως είπε, δύο μέρες πριν είχε πάει κυνήγι και ξέχασε ότι είχε αφήσει το όπλο γεμάτο. Το πήρε για να το καθαρίσει και το τοποθέτησε με την κάννη προς τα κάτω, πάνω στο αριστερό του πόδι, κρατώντας από τη σκανδάλη. Αφού τέλειωσε το καθάρισμα σήκωσε το όπλο προς τα πάνω και εκπυρσοκρότησε, τραυματίζοντας το αριστερό του πόδι.

Σε ερώτηση του κ. Κυπριανού γιατί δεν έλεγξε το όπλο, ο μάρτυρας κατηγορίας είπε πως είχε ξεχάσει το όπλο γεμάτο δύο μέρες πριν.

«Δεν άνοιξα το όπλο πριν το καθαρίσω. Αν το άνοιγα θα έβλεπα ότι είχε χαρτούτσιες. Αν γνώριζα ότι είχε μέσα χαρτούτσιες θα έπαιζα το πόδι μου;», είπε ο μάρτυρας, ενώπιον του δικαστηρίου.

Στη συνέχεια, εξήγησε στο δικαστήριο πώς διακομίστηκε στις πρώτες βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, για την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε με ολική νάρκωση και για την κατάθεση που του πήραν την επόμενη μέρα. Είπε πως στις 24 Αυγούστου του 2010, δηλαδή την επομένη μέρα του ατυχήματος, ήταν προγραμματισμένο να πάει στην Αστυνομία για αναγνώριση του Γρηγόρη Ξενοφώντος, μετά από την παράδοση του από τις Μολδαβικές Αρχές. Ανέφερε ότι επειδή αυτό δεν ήταν εφικτό του πήραν κατάθεση στο νοσοκομείο και η αναγνώριση έγινε από εκεί.

Ο κ. Κυπριανού υπέβαλε στον μάρτυρα ότι δεν λέει την αλήθεια, λέγοντας ότι έγινε συναλλαγή μεταξύ Προεστού και Αστυνομίας ότι αν ο μάρτυρας βοηθούσε στην αναγνώριση του Γρηγόρη Ξενοφώντος, τότε «θα έκλειναν τα μάτια» στο περιστατικό του αυτοτραυματισμού.

Επίσης, υπέβαλε στο μάρτυρα ότι το περιστατικό του αυτοτραυματισμού, το οποίο εκτυλίχθηκε στο χωράφι του Κούλλη Κοσιάρη, ήταν εξ ολοκλήρου ψεύτικο.

Όπως λέχθηκε νωρίτερα -εντός της αίθουσας- από τον συνήγορο υπεράσπισης του 2ου κατηγορουμένου Τάσου Κρασοπούλη, Μάριο Γεωργίου, υπήρχε πληροφορία ότι ο Προεστός ήταν θύμα πυροβολισμού σε σχέση με την υπόθεση της δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή.
Keywords
Τυχαία Θέματα