Ανοικτό το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Δ.Ε. Αγ.Παύλου

Ανοικτές τις πόρτες του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Παύλου του δήμου Νεάπολης-Συκεών βρίσκουν τις μέρες των εορτών του Πάσχα οι μαθητές και οι γονείς. Σύμφωνα με το έκτακτο πρόγραμμα της διεύθυνσης του σχολείου, τα παιδιά μπορούν να απολαμβάνουν το παιχνίδι τους ή να απασχολούνται δημιουργικά στην αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών και τη βιβλιοθήκη τις ώρες 8π.μ.-2μ.μ. και 4μ.μ.-8μ.μ.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του διευθυντή του σχολείου Ευάγγελου Ράπτη που βρήκε την υποστήριξη και των υπολοίπων δασκάλων,
οι οποίοι δήλωσαν εθελοντές και έθεσαν εαυτούς στην υπηρεσία του ανοικτού σχολείου. Κυρίως, όμως, η πρωτοβουλία αυτή, που έχει παγιωθεί, προκάλεσε τα θετικά σχόλια των εργαζόμενων γονέων, καθώς εξασφαλίστηκε εναλλακτική λύση για την ασφαλή απασχόληση των παιδιών τους κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες των εορτών.
«Το σχολείο είναι μέρος της κοινωνίας και ανήκει στην κοινωνία. Αυτό αποτελεί όραμά μας και φιλοσοφία μας, και προσπαθούμε να το κάνουμε πράξη», δηλώνει ο κ.Ράπτης, ο οποίος βρίσκεται στην αυλή του σχολείου παρακολουθώντας τα παιδιά να παίζουν, ενώ άλλες στιγμές τα καθοδηγηθεί στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Όπως εξηγεί, στην περιοχή του Αγ.Παύλου οι ανάγκες είναι αυξημένες για χώρους παιχνιδιού για όλα τα παιδιά, ενώ τις περιόδους των εορτών οι εργαζόμενοι γονείς αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη φύλαξη και την απασχόλησή τους. «Οι γονείς μπορούν να αισθάνονται σιγουριά για τα παιδιά τους αφού παίζουν ή απασχολούνται δημιουργικά σε ασφαλές χώρο και πάντα με την επίβλεψη κάποιου εκπαιδευτικού», τονίζει.
Η πρωτοβουλία αυτή προκάλεσε και τα θετικά σχόλια του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, ο οποίος κάνει λόγο για «φωτεινά παραδείγματα». «Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών που εκφράζει τη φιλοσοφία μας για τα ανοικτά σχολεία στην κοινωνία -όπως και για τους ανοικτούς δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς στη διάρκεια των εορτών για την εξυπηρέτηση της εργαζόμενης οικογένειας-, και ως τέτοια την επιδοκιμάζουμε. Υπάρχουν και φωτεινά παραδείγματα που αισθάνονται το βάρος της αποστολής και των ευθυνών τους έναντι της κοινωνίας, της οποίας μέρος είναι και οι ίδιοι», τονίζει.
Keywords
Τυχαία Θέματα